Ugrás a tartalomra

Projekt a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának fejlesztésére

2020. május 13. szerda
A koronavírussal nehezített társadalmi és gazdasági helyzetben kiemelten fontos a sérülékeny csoportok, ezen belül a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának segítése.
Projekt a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának fejlesztésére

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által megvalósított EFOP-1.9.3-VEKOP-17-2017-0001 azonosító számú kiemelt projekt elsődleges célja, a megváltozott munkaképességű személyek integrációjának és életesélyeinek (ezen belül elhelyezkedési esélyeinek) növelése a rehabilitációs szakmai rendszer további fejlesztésével, hatékonyabbá tételével, amelyet kiegészít a megváltozott munkaképességű személyek szolgáltatás alapú fejlesztése, hozzájárulva foglalkoztatásuk élénkítéséhez.

A projekt keretében kifejlesztésre kerül egy, kifejezetten a megváltozott munkaképességű személyek és őket alkalmazni kívánó munkáltatók számára szolgáló Foglalkozási Rehabilitációs Portál, mely szintén hozzájárul az ügyfelek munkaerő-piaci integrációjának elősegítéséhez, a munkaerő-kereslet és -kínálat illesztéséhez. Széles körű hozzáférhetősége révén elérhetővé teszi a szükséges információkat és speciális, innovatív szolgáltatásokat a megváltozott munkaképességű személyek vagy bármely érdeklődő, továbbá szolgáltató szervezetek és munkáltatók képviselői számára.

A projektben budapesti és Pest megyei megváltozott munkaképességű személyek vehetnek részt, a kiírásban megjelölt kritériumoknak megfelelően.

A fentiekről és a megváltozott munkaképességű személyek részére nyújtható szolgáltatásokról és költségtérítés lehetőségeiről a komondy.zoltan@szgyf.gov.hu e-mail címen kérhető részletes tájékoztatás.