Ugrás a tartalomra

Prima Primissima a kerületből

2023. december 15. péntek
Hollerung Gábor kapta a közönségdíjat
Prima Primissima a kerületből

Európán kívül Izraelben, Brazíliában, az USA-ban, Tajvanon és Kínában is tanított, illetve dolgozott vendégkarmesterként. A tanítás is egyfajta szenvedély az életében. A pályáját meghatározó tanároknak köszönhetően úgy véli, a tanítás legfontosabb része, hogy konvertibilis tudást adjunk át a következő generációnak, legyen szó profi zenészekről, kórusénekesekről vagy akár a közönségről.

Prima Primissima a kerületbőlA tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima díjakat és a közönségdíjat pénteken este a Müpában adták át. A kitüntetéssel a művészet, tudomány, sport és oktatás, ismeretterjesztés terén ismerik el évről évre a hazai és határon túli magyarság legjobbjait.

A Prima Primissima díjat 2003-ban hívta életre a kezdeményezést gondozó alapítvány a művészet és kultúra megőrzésének, fejlesztésének, valamint a hazai tudományosság támogatásának céljával.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a díjjal járó honorárium hozzájárul a kulturális és tudományos élet résztvevőinek szakmai munkájához és fejlődéséhez is. Idén a korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett.

A díj átvétele előtt Hollerung Gábor úgy nyilatkozott: váratlanul érte, hogy idén jelölt lett, de azt tudta, hogy a korábbi években már felmerült a neve a Prima Primissima díj jelölése kapcsán, mivel a kollégák, akik jelölési pozícióban voltak, kedvesen tájékoztatták arról, hogy jelölték. – Az, hogy ez idén meg is valósult, jóleső és örömteli érzéssel töltött el – jegyezte meg a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar vezetője.

A napokban a fővárosban díjazták a Hollerung Gábor által vezetett kerületi zenekart is. A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar Budapestért díjat kapott a Fővárosi Közgyűléstől. A fővárosi képviselők a budapesti hangversenyélet felvirágoztatásában és népszerűsítésében, az ifjúság zenei nevelésében betöltött hiánypótló szerepéért, valamint a hazai és nemzetközi zenei életben végzett tevékenységéért adta a kerületi zenekarnak az elismerést.