Ugrás a tartalomra

Polgári piknik a Hajó utcában

2019. szeptember 29. vasárnap
Mesejáték, görög táncház, foci és aszfaltrajzverseny a Duna-parton
Polgári piknik a Hajó utcában

Napsütésben és jó hangulatban találkozott egymással idős s fiatal az első Hajó utcai Piknik és Vigalom rendezvényen, amelyen minden korosztály megtalálhatta a maga szórakozási lehetőségét, miközben remek zene mellett helyben készült finom ételek „ízesítették” a napot.

Két szervezet hívta meg szeptember 21-re kerület polgárait a DunaFok Szabadidő- és Sportközpontba: a Budafok-tétényi Baráti Körök Egyesülete és a Baross Gábor-telepi Polgári Kör. Felhívásukra több százan el is jöttek a reggel 9-től késő estig tartó programra. A nemrég átadott gyönyörű park benépesült családokkal, a gyerekek nyomban birtokba vették a játszóteret és az aszfaltot, amelyet rajzaikkal ékesítettek. Az aszfaltrajzversenynek nagy sikere volt, bár a művek garantáltan nem lesznek maradandók… A kerékpáros ügyességi megmérettetést a kerületi rendőrkapitányság szervezte, de volt labdarúgó-bajnokság az elkerített focipályán, kézműves-foglalkozás, arcfestés, vidám zenés mesejáték az állatok nyelvén tudó juhászról, Mesekocsi gyermekkoncert, Mydros görög táncház sok-sok táncolóval, akik a kétórás zenefolyam végén a klasszikus szirtakira is mozoghattak. A piknik és vigalom befejezéseként este „madarak” terítették be a teret, illetve a Madarak Zenekar slágerei. Egy biztos, mindenki jó hangulatban vigadott a pikniken, amelyen két nagy üstben készült gulyással és székelykáposztával is olthatták éhségünket a vendégek.

– Mindkettőt megkóstoltam és nagyon finom volt – közölte lapunkkal az ebéd után Karsay Ferenc polgármester. Hozzátette: a piknik remek hangulatú, jól vizsgázott a két nagy hagyományokkal rendelkező civil szervezet, példás összefogásuknak köszönhető a siker.

Vizi Sándor, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének elnöke, az egyik házigazda megjegyezte: a két civil szervezet már évek óta együtt dolgozik a kerületi lakosok érdekében, ami példamutató, s ez meg is látszott a részvételen, mert sokan jöttek el. Azt is tőle tudtuk meg, hogy a rendezvény pályázat útján, önkormányzati támogatásból jött létre. A másik házigazda, Bodnárné Fehér Erzsébet, a Baross Gábor-telepi Polgári Kör elnöke is a példás összefogást emelte ki, amely elengedhetetlen 
a sikerhez.

(Temesi László)