Ugrás a tartalomra

Pelikán Imre nevét vette fel a közösségi ház a Barosson

2015. december 16. szerda
A Baross Gábor-telepi Polgári Kör alapítóját az idősek otthonában kerestük fel
Pelikán Imre nevét vette fel a közösségi ház a Barosson

A Baross Gábor-telepi Polgári Kör székházát Pelikán Imre Közösségi Háznak nevezte el a képviselő-testület. Ezzel is köszönetet mondtak Pelikán Imrének (Imre bácsinak) a rengeteg munkáért és azért a rengeteg jóért, amit a közösségért és a Baross Gábor-telepért tett. Karsay Ferenc polgármester december 16-án adja át Imre bácsinak születésnapi ajándékként a nevével fémjelzett jelképes kulcsot. A születésnapi köszöntésen Tamon Erika Imre bácsi kedvenc nótáját énekli el és Kopasz Sándor mond verset. Pelikán Imrével a köszöntése előtt készítettünk interjút. Lassan egy éve él egy idősek otthonában, ahol minden nap meglátogatja valaki.

– Hogy érzi magát?

– Hullámzóan, a frontoknak megfelelően, hol jobban, hol rosszabbul, de az a szerencse, hogy nincsenek fájdalmaim. Nagyon gyenge vagyok és hiányzik a mozgás.

– Közeleg a karácsony. Mi az a kívánsága, amit a legjobban szeretne, hogy teljesüljön?

– Szeretném otthon, a családom körében tölteni a karácsonyt, és azt kívánom még, hogy a két dédunokámnak minden vágya teljesüljön, hiszen ők most távol vannak tőlem és nagyon aggódom értük.

– Sok minden történik a Baross Gábor-telepi Polgári Körben, mik a legfontosabbak?

– Nagy öröm számomra, hogy a kör újonnan megválasztott elnöke, Sztavropulosz Szotiriszné Böbike és a többi vezetőségi tag is rendszeresen meglátogat, szinte napi kapcsolatban vagyunk egymással. Bejönnek és kérik a véleményemet, megbeszéljük a programokat, meghallgatják az ötleteimet, tanácsaimat. Most is megnéztem a karácsonyi meghívót, amire a kedvenc versem került, ez nagyon jó érzés számomra. Örülök az újabb programoknak, a karácsonyi kvíz is nagyon tetszett. Külön öröm számomra, hogy a barossi ifjak javasolták ezt az új programot, így fiatalok és idősek is együtt vetélkedhettek nagyon jó hangulatban.

– Milyen tervei vannak Imre bácsinak a 2016-os évre?

– Körösztös Péter fafaragó művészünk már elkészítette Szent István szobrát, amit a budafoki országzászló mellé szeretnénk felállítani augusztus 20-án. Emellett szeretnék a Donát-hegyre – ami a büszkeségem – egy útjelző táblát, ami a szélrózsa minden irányába mutat és hirdeti, hogy hol élnek még magyarok Magyarország határain túl.

– Ha értékelni kellene a 2015-ös évet, melyek voltak a legfontosabb események az ön számára?

– Minden programunk fontos, de idén a kör 15. évfordulója volt a legfontosabb, amelyen sajnos csak virtuálisan lehettem jelen. Büszke vagyok a Baross Gábor-telepi Polgári Körben dolgozó minden kedves barátomra, segítőmre, az eddigi munkánkra. Kívánom, hogy a jövőben is ilyen színvonalasan működjön a civil szervezetünk Böbike vezetésével. Minden tudásomat, tapasztalatomat igyekeztem átadni neki és segítőinek annak érdekében, hogy a környéken lakók találjanak kedvükre való foglalatosságot, programot. (Viszkocsil Dóra)

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/12/21/pelikan-imre-nevet-vette-fel-a-baross-gabor-telepi-polgari-kor-szekhaza/