Ugrás a tartalomra

Ötven koncert öt helyszínen a borfesztiválon

2016. augusztus 31. szerda
Sztárfellépőkkel, nyitott pincékkel, családi és gyermekprogramokkal várja vendégeit a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
Ötven koncert öt helyszínen a borfesztiválon

Idén már öt helyszínen, ötven nagykoncerttel várja a vendégeket a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szeptember 3-án és 4-én. A megnyitó a hagyományokhoz híven a Savoyai Jenő téren lesz, ahol felszólal dr. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke és Karsay Ferenc polgármester, majd a kerületi egyházak képviselői megáldják a szőlőt. Felvonulnak a bor és pezsgő lovagjai, akik idén is új tagokat avatnak majd fel a rendezvényen.

A fesztivál már pénteken, a hivatalos megnyitó előtt egy nappal elkezdődik kiállításokkal és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar gálakoncertjével. A 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál fő helyszíne idén is az Oroszlános udvar lesz, ahol fellépnek az ország legnépszerűbb zenekarai, szombaton többek között Petruska, a Margaret Island, Fábián Juli és Zoohacker ad koncertet, vasárnap pedig meghallgathatjuk például a Z.U.P., a Budapest Ska Nu-Jazz Orchestra és a Zagar előadását.  A Savoyai Jenő téren, vagyis a Pezsgő téren szintén a popzene hazai sztárjai koncerteznek, szombaton fellép Oláh Gergő, Roy és Ádám, a Peet Project és Freddie, míg vasárnap többek között Dér Heni, a Superstereo és Pribojszki Mátyás zenekara koncertezik. Itt lesznek a gyermekeknek szánt koncertek és színházi előadások is kora délután. Különleges helyszíne lesz a fesztiválnak idén is a Fröccs terasz, ahová a jazz kedvelőit várják. Rendhagyó programnak tűnik a Promontor Udvarban felállított színpadon Lackfi János, Herczku Ágnes és Sinha Róbert műsora, Sárik Péter és Berki Tamás duójának szombati koncertje, illetve Gályer Mátyás zongorista előadása, aki a kiváló amerikai szaxofonossal, Jesse Davisszel együtt muzsikál vasárnap.

Új helyszíne lesz idén a rendezvénynek a Szomszédok Piaca előtti közösségi tér, ahol a nemzetiségek, a népzene és az operett kapnak helyet. A piac előtti téren Karsay Ferenc polgármester is megjelenik: szombaton Takács Orsolya és Csere Gáspár olimpikonokkal, vasárnap a labdarúgó-Európa-bajnokság két kerületi résztvevőjével, Lovrencsics Gergő válogatott focistával és Kassai Viktor bíróval beszélget majd. Megújul a Művészetek utcája is, a Magdolna utca és a Savoyai Jenő tér között a kerületi alkotók bemutatkozása mellett utcazenészek is szórakoztatják a járókelőket. A fesztivál ideje alatt látogathatók lesznek Budafok több mint százéves pincéi, a gyerekeket pedig számos program várja este nyolc óráig a Szőlőskert gyereksátorban és a Kossuth Lajos iskola udvarán.


A borfesztivál honlapja itt elérhető.