Ugrás a tartalomra

Ősszel is ingyenes ágdarálás az önkormányzattól - meghosszabbítva!

2023. november 15. szerda
Az akcióra regisztrálni 2023.09.18-án 8.00-tól lehet az arra kijelölt napokra a www.komposztmester.hu weboldalon.
Ősszel is ingyenes ágdarálás az önkormányzattól - meghosszabbítva!

Aki nem rendelkezik internetes hozzáféréssel a 06-20/358-1580-as telefonszámon tud regisztrálni munkanapokon 9 és 14 óra között. (Kérjük, csak abban az esetben hívják a megadott telefonszámot, amennyiben nem tudnak a weboldalon regisztrálni!)

Az első ágdarálási időpont: 2023.09.28.

A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

Egy lakcímen egy alkalommal maximum 5 köbméter, 1 évnél nem idősebb, maximum 8 cm átmérőjű, fásszárú gally aprítására van lehetőség. Az ágdarálási akció 10 héten keresztül tart, minden héten csütörtöki és pénteki napokon.

Utolsó ágdarálási nap 2023.12.01. 

Meghosszabbított időpont: 2023.12.21

Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladékmentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az ágakat kötözőanyaggal ne kötegeljék össze!

Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia, az aprítékot a helyszínről nem szállítjuk el!

A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjanak segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban. Amennyiben már regisztráltak, de időpontot módosítanának, kérjük, azt a fent megadott telefonszámon tegyék, nem pedig új regisztrációval!