Ugrás a tartalomra

Összegyűjtötték az eldobált szemetet a Balatoni út mentén

2015. március 27. péntek
A terület NEM szemétlerakó hely. Tartsuk tisztán!
Összegyűjtötték az eldobált szemetet a Balatoni út mentén

Ha tavasz, akkor nagytakarítás. Nem elég azonban, hogy saját otthonunkat rendben tartjuk, fontos, hogy figyeljünk közterületeinkre is. Sajnos nem mindenki gondolja ezt így: a Balatoni út (7-es út) mentén a tél végére valóságos szeméttenger alakult ki - a hulladékot valószínűleg az arra járó gépkocsikból dobálták (vagy helyezték) ki az arra járók.

"Bár az érintett terület tisztántartása alapvetően az FKF Zrt., az út menti részeké pedig a BKK Közút Zrt. feladata,  a kialakult helyzet tarthatatlansága miatt az önkormányzat megállapodott az FKF Zrt-vel, hogy besegít a Balatoni út melletti szemét eltakarításában.  Választási ígéreteink közt is szerepelt, hogy még kiemeltebben fogunk figyelni kerületünk tisztaságára, azokon a területeken is, amik nem az önkormányzat kezelésében állnak. Ennek fokozottabb, hatékonyabb ellenőrzése miatt is növeljük a kerületi Közterület Felügyelet létszámát." - mondta Zugmann Péter alpolgármester.

A takarítás a 7-es főút teljes vonalát - a Dózsa György úttól egészen a Panoráma kanyarig -érintette az úttest mindkét oldalán. A szemétszedésben résztvevő 18 közfoglalkoztatott a zsákokba összegyűjtött hulladékot az út szélére helyezte, amit másnap az FKF szállított el onnan.