Ugrás a tartalomra

Ősök napja Budatétényben

2023. november 21. kedd
Ismét megemlékezést tartottak a Wolf-kriptában Mindenszentek napján
Ősök napja Budatétényben

A Halottak napi megemlékezésekhez csatlakozva ismét megnyitották a Wolf-kripta kapuit Mindenszentek ünnepén. November elsején az érdeklődők 19. alkalommal léphettek be az emlékkertbe, majd a Wolf család sírkápolnájába, vagyis az egyetlen olyan temetkezési helyre, amely az 1988-ban felszámolt budatétényi temetőből megmaradt. A Klauzál Gábor Társaság itt tartotta meg a budatétényi Ősök napját, amelyen A felszámolt budatétényi temető címmel tartott megemlékezést Hódi Szabolcs. A Klauzál Gábor Társaság elnöke az 1875-ben kialakított és több mint száz évig működő temető mellett a kerület többi, megszüntetett, illetve ma még létező sírkertjéről is beszélt.

Karsay Ferenc polgármester, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője is, köszönetet mondott a civil egyesületnek, hogy minden évben megemlékezik a budatétényi ősökről, és gondozza az önkormányzat kezelésében álló Wolf-kriptát és az emlékkertet. A kerület vezetője nagyon fontosnak tartja, hogy megőrizzük az elhunytak emlékét, és – mint mondta – ehhez minden segítséget megad, támogatja ebben a szervezetet.

A sírkápolnánál tartott ünnepség végén, amelyen a Klauzál Gábor Társaság alapító tagja, Janzsó János mondott verset, az emlékezők közösen énekelték el a Boldogasszony anyánkat, a magyarság katolikus néphimnuszát.

Tamás Angéla