Ugrás a tartalomra

Önfeledt szórakoztatás a Klauzál Házban

2020. október 30. péntek
A Kaktuszvirág főszereplője, Kovács Patrícia „hattyúszerepre” készül
Önfeledt szórakoztatás a Klauzál Házban

A Pierre Barillet és Jean Pierre Gredy színdarabja alapján íródott Kaktuszvirág című előadással kezdődik az őszi évad a Klauzál-színházban. Az október 31-i előadás előtt a darab egyik főszereplőjét, Kovács Patríciát kérdeztük nem csak a színházról, többek között a Mintaapák-sorozatról is.

Önfeledt szórakoztatás a Klauzál Házban– Miért mondott igent a felkérésre? A szerepben rejlő lehetőség izgatta? A játszótársak? A környezet?

– Évek óta folyamatosan dolgozom az Orlai Produkcióval, évről évre jön ide rendezni Novák Eszter. Nagyon megbízom benne, konkrétan gondolkodás nélkül azonnal igent mondok egy újabb munkára, mert annyira szeretem a vele való színházcsinálást. A Kaktuszvirágban ismét együtt dolgozhatok Ötvös Andrással, akit nagyon szeretek. Tényleg nem volt kérdés, hogy ez jó munka lesz.

– Mit üzen ez a darab? Vagy nem is kell itt az üzenetet firtatni, mert a cél az önfeledt szórakoztatás?

– Egyfelől az önfeledt szórakoztatás a cél. Másrészt azonban itt fontos nagyon, hogy ez egy tipikus „hattyútörténet”, amin azt értem, hogy a nézők szeme láttára változzon át az általam játszott Stephanie karaktere. Lehet benne igazán nagy ívet játszani.

– Nagyszerű színházakban, társulatokban kapott remek szerepeket, mégis a szabadúszást választotta. Nem bánta meg? Nem hiányoznak az állandó partnerek?

– Egyáltalán nem bántam meg, igazán sokszínű és izgalmas dolgokban vehettem részt az elmúlt években, és nagyon sok számomra meghatározó emberrel találkozhattam. Szerettem társulati tag lenni, és néha előfordul, hogy hiányzik a klasszikus értelemben vett társulati lét, egyelőre mégis szabadúszó színészként tekintek magamra.

– Vannak szerepálmai?

– Vannak, de nem mondhatom el, csak akkor, ha már eljátszottam őket.

– Sokat dolgozik. Játszik színházban, filmekben, rengeteget szinkronizál, folyamatosan jelen van, rengeteg követővel a közösségi médiában. Hogyan bírja? És mit szól ehhez a kislánya?

– Az utóbbi időben már kevesebbet vállalok, de vannak nehezebb periódusok, amikor az életem folyamatos szervezést igényel. Ebben rengeteg segítséget kapok az édesanyámtól és a volt férjemtől, hogy a kislányom közben ne sérüljön.

– Tudjuk, hogy nem nyilatkozhat arról, hogy miért hagyta ott a népszerű Mintaapák sorozatot. Azt azért elárulhatja, megnézi-e az új szereplőkkel felvett epizódokat. Nem gondolja, hogy cserbenhagyta a közönséget, amikor a távozás mellett döntött?

– Nem gondolom, hogy cserbenhagytam őket. Volt egy helyzet, ami mellé szakmai értelemben már nem tudtam odaállni. Láttam belőle részeket. Nyilván nem tudok objektív lenni, de kíváncsi voltam, persze, hogy mennyiben lett más a sorozat.

– Milyen szerepben láthatjuk a közeljövőben?

– Október 30-án lesz bemutatóm a Centrál Színházban. A Házassági leckék középhaladóknak 2 című darabot mutatjuk be. Évek óta nagy sikerrel játsszuk ennek a darabnak az első részét, és most megmutatjuk a másodikat is. Igazán nagy reménnyel várva, hogy ezt is annyira fogják szeretni, mint az előzőt.

(Sz. L.)