Ugrás a tartalomra

Oltópont lett a Káldor Adolf Szakrendelő

2021. február 04. csütörtök
Az Országos Operatív Törzs covid-19 elleni védőoltás végrehajtási terv részeként kerületünk szakrendelőjét is oltópontként jelölte ki.
Oltópont lett a Káldor Adolf Szakrendelő

Az oltási terv két részből áll: az ütemezett oltási szakaszból, mely ütemezett oltóanyag rendelkezésre állását jelenti, valamint tömeges oltási szakaszból, amely az oltást igénybe vételéről nyilatkozó, regisztrált személyek oltásának lehetőségét biztosítja.

A regisztrációra a vakcinainfo.gov.hu oldalon keresztül van lehetőség, de a 60 év feletti nyugdíjas honfitársaink a számukra levélben megküldött űrlapon is jelezhetik ezt az igényt, postai úton.

Az önkéntes és ingyenes oltásra való jelentkezéssel elsőként értesülhetnek a vakcinával kapcsolatos információkról és teendőkről.

Fontos azonban, hogy az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg. Elsőbbséget élveznek az egészségügyi dolgozók és az idősebb honfitársaink.

Az oltás időpontját a rendelkezésre álló vakcinák mennyisége és azok tárolási paraméterei is meghatározzák.

Magyarország Kormánya mindent megtesz, hogy kellő mennyiségű vakcinát szerezzen be a lakosság minél szélesebb körű beoltása érdekében.