Ugrás a tartalomra

Nyitott szívvel! - Videóval frissítve!

2019. december 14. szombat
Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékkal élő emberek világnapjává december 3-át, hogy ezzel is felhívja a társadalom figyelmét ezen embertársaink minden napi problémáira.
Nyitott szívvel! - Videóval frissítve!

„Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk.” - Goethe, a 18 és 19. század fordulóján alkotó német származású író szavai a mai napig érvényesek. Ezen gondolat mentén haladva dolgozták ki ünnepi műsorukat a Hugonnai Vilma Általános Iskola diákjai a fogyatékkal élők napja alkalmából, amelyet december 6-án a Cziffra Házban adtak elő. 

Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester a következő gondolattal kezdte beszédét az eseményen: "Segítsetek nekik és álljatok hozzájuk olyan természetesen, hogy közben ne veszítsék el emberi méltóságukat!", majd egy saját családi tapasztalatát osztotta meg a vendégekkel. Beszédét így folytatta: "Fontos, hogy ezek az emberek ne maradjanak magukra nehézségeikkel, problémáikkal, ne szigetelődjenek el, hanem aktív, látható, egyenrangú állampolgárai legyenek a magyar társadalomnak."

A szívhez szóló gondolatok után a gyerekek léptek színpadra, összesen 54-en készültek valamilyen műsorral. Volt vers, tánc, ének és jelnyelvi előadás is. Az 5.a osztályos tanulók egy tánc mixszel repítették vissza a nézőket az időben. Ezt követően Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalta el két diák, Valentin Viktória németül, Sarafi Levente pedig magyarul. A 4.a osztály tanulói a Magna Cum Laude együttes Színezd újra! című népszerű dalát adták elő. Enyedi Noel Benjamin, 6.a osztályos tanuló, Bruno Ferrero: A két jégtömb megható történetét tolmácsolta. A történet az apró, kézzel foghatatlan segítségnyújtásról szól, mely a mindennapokba való boldoguláshoz, illetve boldogsághoz kell. A 6.a osztály jelnyelvvel adta elő Margaret Island Hagyd kint! című dalát. Az iskola új ének-zene tanárral büszkélkedhet, aki kiemelkedően fontosnak tartja a zene megszerettetését a gyerekekkel, segítségével A muzsika hangja Dó-ré-mi című dalával léptek színpadra a gyerekek. A karácsony közeledtével hópihéket varázsoltak a diákok a színpadra, ezzel is ünnepi hangulatot idézve a közönség szívébe. A műsor utolsó produkciója egy társastánc volt, melyet a 6. a osztályosok adtak elő a Funny girl című számra. A gyönyörű ünnepi műsort követően a fogyatékkal élőket megvendégelte Budafok-Tétény Önkormányzata és mindenki egy-egy ajándékcsomagot vehetett át.  

(Viszkocsil Dóra)

Fotó: Horváth Tamás