Ugrás a tartalomra

Nyáron is jó budafok-tétényi gyereknek lenni! - Diáktáborok az önkormányzat támogatásával

2017. június 16. péntek
A vakáció és a táboroztatás volt a Karc FM Spájz című műsorának fő témája, melyben Zugmann Péter alpolgármester nyilatkozott a budafok-tétényi gyerekek nyári lehetőségeiről.
Nyáron is jó budafok-tétényi gyereknek lenni! - Diáktáborok az önkormányzat támogatásával

A kerület önkormányzata két lehetőséget biztosít a szünidő hasznos és élménydús eltöltésére. Budafok-Tétényben lesz egy napközis tábor, ahol nyolc héten keresztül, több helyszínen várják a gyerekeket. A hátrányos helyzetű gyerekek ingyen vehetnek részt a táborban, de a többieknek is csak az étkezésért kell fizetniük, a megszokott menzai áron. Ez a költségeknek körülbelül az egyötödét jelenti, a többit az önkormányzat vállalta át. A táboroztatók kiválasztásánál mindig fontos szempont az önkormányzat számára, hogy változatos programokat kínáljanak, így például úszással, színházzal és kirándulásokkal tegyék élvezetessé a nyarat.

Nagyon népszerű az önkormányzat által fenntartott balatonakali tábor is, amely gyönyörű erdei környezetben várja a diákokat. Idén június 18-án indul az első csoport, aztán egyhetes turnusokban vasárnaptól vasárnapig jönnek a gyerekek. Itt is jelentős segítséget kapnak a résztvevők, az önkormányzat 27 ezer forintnyi támogatásának köszönhetően 33 ezer forintért üdülhetnek egy hétig teljes ellátással a diákok. Emellett a pedagógusok bérét is az önkormányzat állja. 

A KarcFM Spájz című műsor teljes adása itt érhető el. (A beszélgetésben 17.10-től hallható az interjú.)