Ugrás a tartalomra

Nyári móka Majecskóval

2020. június 14. vasárnap
A kerület cukrásza közkívánatra ismét gyerektábort rendez
Nyári móka Majecskóval

Nehéz időszakon van túl kerületünk kedvenc cukrásza, a sokak által csak „Majecsko” néven emlegetett Maja Wanot. Habár az elmúlt fél év – és a sors – nem volt túl kegyes hozzá, a lengyel származású hölgy, a pozitív életszemléletének és kitartásának hála, remekül vette az elé gördülő akadályokat. Majának nem elég, hogy háromgyerekes családanya, de üzletvezetőként is helyt kellett állnia a mindennapokban. És akkor jött a koronavírus, a karantén…

Maja éppen üzletváltás közben volt, a korábban a Nagytétényi úti Art Quarter Budapest udvarán álló süti- és kávéházát az év elején kezdte el „átköltöztetni”. A sütésről azonban nem akart lemondani, ezért a boltzárak ideje alatt is vállalt házhoz szállítást, amit nagyon sokan igénybe is vettek.

Majecskónak van egy olyan hűséges vendégköre is, akik igen kedvelik a süteményeit – a gyerekek. Maja immár második éve szervez nyári tábort óvodás és kisiskolás korú csemetéknek, a program annyira népszerű, hogy idén azonnal be is teltek a helyek. A tábort két turnusban, június 22. és 26., illetve június 29. és július 3. között tartják meg. A programok az előző évihez hasonlóan főzőcskézés, kirándulás, zenés játékok lesznek, s mindezek a környékbeli foglalkozásokkal is kiegészülnek majd, mint például a Campona üzletközpontban található KockaPark (LEGO) kiállítás látogatása. A koronavírusra való tekintettel a gyerekek egészségi állapotát is ellenőrzik, valamint olyan alapanyagokból fognak uzsonnát készíteni, amelyek még véletlenül sem veszélyesek – zöldségekből és gyümölcsökből. Ezen kívül természetesen édességeket is fognak sütni. A helyszín a Kossuth Lajos utca 6. szám alatti Pötty gyermekkönyvesbolt lesz. Majának a bolt vezetője, Duráczkyné Csikós Andrea, illetve kamaszlánya is segíteni fog a tábor vezetésében.

(Gáll Anna)

Nyári móka Majecskóval