Ugrás a tartalomra

Nincs edzőkérdés

2021. március 31. szerda
Gond van elég, de pánikhangulat nincs a BMTE focistáinál
Nincs edzőkérdés

Legutóbbi találkozásunk óta becsúszott egy 2-1-es bajnoki vereség Mezőkövesden, továbbá Székesfehérváron érvényesült a papírforma a Magyar Kupában, nem sikerült megismételni a három évvel ezelőtti bravúrt, 2-0-ra kikaptunk a Mol Fehérvár FC-től. Pillanatnyilag kieső helyen tanyázik a csapat, de nincs tragédia, ugyanannyi a pontunk, mint a 10. helyen álló Zalaegerszegnek. Gond van elég, de pánikhangulat nincs, edzőkérdés még kevésbé, töretlen a bizalom Csizmadia Csaba iránt.

A mezőkövesdi kirándulás nem ígért túl sok jót március 14-én, hiszen a matyóföldiek 12-es bajnoki veretlenségi sorozattal a hátuk mögött várták a BMTE-t. Pintér Attila vezetésével megtáltosodott a Kövesd, az utolsó helyről az ötödikre araszolt előre a csapat, és pillanatnyilag nem rosszak az esélyei a nemzetközi kupaszereplést biztosító valamelyik pozíció elérésére. (A 3. helyen álló Mol Fehérvár FC-nek 40, az MTK-nak és a Mezőkövesdnek 38-38 pontja van – a szerk.)

Valamivel jobb volt a hazai csapat, a válogatott kerettag Cseri Tamás szerzett vezetést, ezt Kovács Dávid tizenegyesből kiegyenlítette, de egy gyönyörű támadás végén, amit Cseri indított pazar sarkazással, Vojtus belőtte a vendéglátók győztes gólját. Még szerencse, hogy a Zalaegerszegnek sem megy, közvetlen riválisunk is kikapott, sőt, Zalában menesztették Boér Gábor vezetőedzőt, a helyét Waltner Róbert vette át. (Április 20-án vívjuk a ki-ki meccsünket a ZTE-vel Zalaegerszegen.)

A mezőkövesdi vereséget megelőzte a fehérvári kupavereség, nekünk ebben a szezonban nem megy a Vidi ellen, három bajnoki vereség után az MK-ban is alulmaradtunk, ezúttal 2-0-ra. Sajnos, a már-már szokásos öngól itt is becsúszott, ezúttal Romics volt a balszerencsés elkövető.

Amikor ezeket a sorokat bepötyögjük a számítógépbe, tart a válogatott szünet, ami lehetőséget ad a sorok rendezésére. Szükség is van erre, mert bizony megcsappant az önbizalom.
De csak az önbizalom, mert a bizalom töretlen Csizmadia Csaba vezetődző iránt.

„Nincs edzőkérdés Budafokon! – mondta lapunknak Jakab János tiszteletbeli elnök. – Semmi okunk az edzőváltásra, mi nem úgy gondolkodunk, hogy az edző a hibás, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk. Leültem beszélgetni Csizivel, és elmondtam neki, hogy a Fradi elleni április negyedikei, hazai meccsünket leszámítva csupa olyan ellenfél következik – az MTK, a Diósgyőr, a Zalaegerszeg –, amelyek ellen pozitív a mérlegünk, ezeken az összecsapásokon kell megszereznünk a bennmaradáshoz elengedhetetlen pontokat.”

Szegény embert az ág is húzza, a múlt héten több játékosunk is megfertőződött a koronavírussal, sőt még sportigazgatónk, Oláh Lóránt is, de hála istennek egyiküknek sincsenek komoly tünetei, és a Ferencváros elleni bajnokin számíthatunk 
rájuk.

(Ch. Gáll András)

Nincs edzőkérdés