Ugrás a tartalomra

Nem csak filmvetítés lesz a DunaFok kertmoziban

2020. június 04. csütörtök
Kisebb koncerteket, előadásokat, akár sportközvetítéseket is láthat majd a közönség
Nem csak filmvetítés lesz a DunaFok kertmoziban

Minden érdeklődő megtalálja a számára kedves, érdekes, szívhez szóló filmeket, programokat a leendő DunaFok kertmoziban. Az ötlet a Közösségre Kapcsolva – részvételi költségvetés pályázati program keretében valósulhat meg. A részletekről Ulrich Rolandot, a projekt ötletgazdáját kérdeztük.

Nem csak filmvetítés lesz a DunaFok kertmoziban– Mi ihlette a pályázati terv megszületését?

– A Városházi Híradó szeptemberi számában olvastam először a jó hírről, hogy az itt élő lakosoknak is lesz lehetőségük beleszólni a kerületet közösségi szempontból szebbé, vonzóbbá tevő intézkedések alakulásába. A DunaFok a budafokiaknak üdítő beruházás volt, szerintem a helyszín adott egy kertmozi kialakítására, mely könnyed kulturális programot jelenthet mindenki számára.

– Van-e személyes érintettsége a mozi, filmek ügyben? Elkötelezett filmrajongó, kultúraközvetítő?

– Nem mondanám magam notórius moziőrültnek, de szeretem a jó filmeket. Néhány filmért pedig kifejezetten rajongok, ilyen például a Ruben Brandt, amire nem sokan kapják fel a fejüket, pedig szerintem lebilincselő egész estés animáció. A ritkaságok mellett örülnék, ha a klasszikusok és családi filmek is láthatók lennének a DunaFok kertmoziban.

– A civil foglalkozása kapcsolódik a projekthez?

– A jelenlegi foglalkozásomhoz nem, viszont az érdeklődési körömhöz igen. Rekreációszervezést tanultam, ami lesarkítva a szabadidőben végezhető hasznos, feltöltődést nyújtó tevékenységekkel foglalkozik.

– A Közösségre Kapcsolva honlapján olvasható, hogy több szabadtéri rendezvénynek is helyszínt biztosíthatna a leendő kertmozi. Mire gondoljunk?

– Terveink szerint a helyszín a mozin kívül otthont adhatna kisebb koncerteknek, előadásoknak, akár interjúknak és sportközvetítéseknek.

– Szintén a honlapról szemezgetve: egy gyors Google-kereséssel találhatunk cégeket, akik le tudnák bonyolítani a kiépítést. Ez ügyben már tettek lépéseket?

– Jelenleg a projekt technikai paramétereinek pontosítása zajlik, a konzultációs folyamat végén kidolgozott koncepciót szeretnénk megvalósítani. Azt talán már elmondhatom, hogy a vetítés technikai lebonyolítását – a terület kitettsége miatt – egy 3x2 méteres, fémredőnnyel védhető ledfal segítségével tervezzük.

– Mikorra valósulhat meg a projekt?

– Van még néhány nyitott kérdés, és a hivatali egyeztetések is folyamatban vannak. Abban bízom, hogy már az idei szezonban élvezhetjük a DunaFok kertmozit.

(Sz. L.)