Ugrás a tartalomra

Mozarttól napjainkig

2019. december 03. kedd
A Budafoki Péter Pál Utca és Környéke Polgári Kör huszadik születésnapja alkalmából, az önkormányzat támogatásával Mozarttól napjainkig címmel ünnepi opera előadóestet rendezett a Városházán.
Mozarttól napjainkig

November 29-én a Városháza dísztermében rendezett esten dr. Vankó András köszöntötte a vendégeket. A polgári kör elnöke bemutatta az egyesület munkásságát, valamint elmondta, hogy hamarosan mindenki számára elérhetővé válik a Péter-Pál Utca és környéke elmúlt húsz esztendejét bemutató kiadvány, mely a dr. Joó Ernő által írt kiadás átdolgozása. Ez Szigeti Zoltán munkájának köszönhetően az elmúlt 10 év eseményeit is rögzíti, új adatokkal és sok fotóval gazdagítva.

Németh Zoltán alpolgármester – aki maga is a polgári kör egyik alapítótagja, a környék lakója és önkormányzati képviselője – beszédében az egyesület, a lakosság és az önkormányzat közötti példás együttműködést emelte ki.

 ,,Bízom benne, hogy ez a következő húsz esztendőben sem lesz másképp. Már csak azért is, mert ennek az együttműködésnek látszanak az eredményei a környéken. Hiszen ez egy olyan varázslatos városrész lett egyrészt a kerületünknek, másrészt Budapestnek, amelynek az értékeit meg kell őrizni – mondta az alpolgármester, majd Karsay Ferenc gondolataival folytatta. A polgármester más irányú hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az esten, így levélben köszöntötte a polgári kört és vendégeit.

,,Mind tudjuk: az otthon nem utcák és épületek összessége. Haza akkor érkezünk, ha ismerős arcok fogadnak, ha közös céljaink vannak, ha örömmel töltjük el egymással az időnket. Az alapítás óta eltelt húsz év megfelelő bizonyság arra, hogy a Polgári Kör tagjai jó munkát végeznek a közösségi élet szervezésében, a helyiek érdekeinek képviseletében. (… ) A Polgári Kör húszéves fennállásának üzenete az, hogy érdemes az otthonunkért, a velünk együtt élőkért jó szívvel, lelkiismerettel, szorgalmasan dolgozni!” – írta a polgármester.

A beszédek után Topolánszky Ákos egyesületi tag konferálta fel az est főszereplőit. Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Opera Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára és Topolánszky Laura, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Opera Tanszék IV. éves hallgatója lépett a színpadra. Szabó Ferenc, egyetemi adjunktus zongorakíséretében hallhattunk változatos műsort a mestertől és tanítványától.

Mozarttól napjainkig

Fotó: Horváth Tamás