Ugrás a tartalomra

Mindenkinek hiányzik a tempózás

2020. június 29. hétfő
A Hófehér Fóka Bt. a buszait ajánlotta fel a koronavírus-járvány elleni védekezéshez
Mindenkinek hiányzik a tempózás

A budatétényi Hajós Alfréd Tanuszoda egyelőre még nagyon csendes. Egy-egy fiatal válogatott úszó ugyan már elkezdte az edzést, de lapzártánk idején a többséget még zárt kapuk fogadták. Bodnár Tamás uszodavezető azonban nagyon bízott abban, hogy hamarosan újra nyithat a kerületi uszoda.

– Már nagyon várják a versenyzők, az úszóink, a látogatóink és mi is, hogy végre – ha a bezárás előtti időszakhoz képest másképp is – beinduljon az uszodai élet. Készülünk a megnyitásra, a kényszerszünet alatt elvégeztük a nyári karbantartási munkálatokat, így amennyiben a Központi Operatív Törzs engedélyezi az uszodák zárt térben lévő medencéinek használatát, a XXII. kerületi Hajós Alfréd Tanuszoda is nyitja kapuit – tájékoztatta lapunkat Bodnár Tamás, aki hozzátette: ha „szabad lesz a pálya”, a megváltott bérleteket természetesen meghosszabbítják.

Az uszodában már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt megemelték a víz klórszintjét a hatékonyabb fertőtlenítés érdekében, kötelezővé tették az alapos előfürdőt, és sűrítették a nappali fertőtlenítő takarításokat. A vezető kiemelte, hogy ez a nyitást követően sem lesz másképp, és aki úszni szeretne, az csak a jogszabályban rögzített feltételek betartása mellett teheti majd.

Bodnár Tamás kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy május elejétől egy-egy válogatott úszó már részt vehetett egyéni edzésen, és a korlátozások fokozatos feloldásával egyre több egyesületi tag is úszhat rendszeresen, de az amatőr, szabadidő- és tömegsport szereplői részére, valamint a június 22-én kezdődő önkormányzati napközis tábor résztvevői és az ugyanekkortól meghirdetett úszótáborosok számára is csak az előírt belépési feltételekkel biztosítják a beltéri medence igénybevételét.
– Reméljük, hogy szigorú szabályok mentén ugyan, de jövő héten elindulhatunk. Bízunk benne, hogy a korlátozás feloldásával egyre több szülő íratja be gyermekét az úszótáborba, illetve az intenzív úszótanfolyamra, de ha a járványügyi helyzet miatt a lefoglalt időpontban mégsem tudjuk elkezdeni az oktatást, a befizetett összeget haladéktalanul visszaadjuk, vagy kérésre jóváírjuk egy másik turnusra – mondta az uszoda vezetője.

A kerületi uszodát működtető Hófehér Fóka Bt. az egyébként gyermekcsoportokat szállító buszait ajánlotta fel az önkormányzatnak a koronavírus-járvány elleni védeke-
zéshez.

(Tamás Angéla)

Mindenkinek hiányzik a tempózás