Ugrás a tartalomra

Mikulás a budafoki Ipartestületnél

2023. december 15. péntek
A Télapó mellett a Budafoki Angyalok is várták a gyerekeket
Mikulás a budafoki Ipartestületnél

Már ebéd után nagy volt a sürgés-forgás a budafoki Ipartestület épületében. Az általános iskolákból tanítóikkal érkezett száz gyerek és a Budafoki Angyalok Alapítvány nyolcvan támogatottja, majd második körben a roma családok izgatottan várták, hogy találkozhassanak a Mikulással. Négy órától azután az utcáról is bárki beléphetett a nagyterembe, ahol a Mikuláson kívül sok-sok manó fogadta a látogatókat.

A Mikulás minden csoportnyi gyereket kedvesen, szövegét humorral fűszerezve üdvözölt, majd kérte tőlük, hogy énekeljenek neki egy dalt, a manókat megszemélyesítő kis- és nagylányok, a Dancing Soul Tánciskola növendékei pedig félóránként újra és újra eltáncolták a gyerekek számára összeállított műsort.

Az Iparos Egylet, a Budafoki Angyalok Alapítvány és a Budafok-Tétény Általános Ipartestület szervezésében megvalósult Mikulás-ünnepséghez idén a Roma Nemzetiségi Önkormányzat is csatlakozott – tudtuk meg az alapítvány elnökétől, Nemes Anikótól, aki a mikulásozást és annak előzményeit is összefoglalta.

– Húsz éve rendezünk ilyen ünnepséget. Korábban csak szociálisan rászorult gyermekeket hívtunk meg, idén azonban a támogatók egyre növekvő száma és nagylelkűsége lehetővé tette, hogy egy nagyszabású kerületi ünnepséget rendezzünk. A közös összefogásnak köszönhető, hogy 800-900 gyereket tudtunk megajándékozni, ők csokimikulást, szaloncukrot, mandarint és teát kaptak, a felnőtteket pedig forralt borral vártuk. Az italok mellé a Grapoila napraforgólisztből készült télapókrékert kínált, amelyhez receptet és egy kis zacskóban napraforgólisztet is adott – mesélte Anikó.

– Kezdetben minden kerületi iskolából húsz-huszonöt gyereket láttunk vendégül, de a támogató vállalkozóknak és az önkormányzat segítségének köszönhetően idén kiszélesíthettük a programot. Minden hozzánk betérő gyermek találkozhatott a Mikulással, sőt fotózkodhatott is vele, megnézhette a műsort és ajándékot is kapott – mondta Jurás László, az Általános Ipartestület elnöke.

Tamás Angéla