Ugrás a tartalomra

Mikulás - várás a Tündérkert Tagóvodában

2020. december 09. szerda
Így várták idén a Mikulást a Tündérkert Tagóvodában - óvodai beszámoló
Mikulás - várás a Tündérkert Tagóvodában

Pedagógiai szemléletünket a humanizmus és a gyermekszeretet jellemzi. A családokkal szorosan együttműködve a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődése érdekében munkálkodik az óvodánk egésze.

Az Advent és a Mikulás ünnepének eljövetelével, egy olyan időszak kezdődik, amely a gyermekeknek igen fontos.

November végén feldíszítjük óvodánkat. Az előtérben egy kandallót helyezünk el, mely a családi összetartozást, és szeretetet szimbolizálja. Feldíszítjük öltözőinket és csoportszobáinkat is. Sok dekorációt készítünk a gyermekekkel együtt, mely ugyanígy a várakozás izgalmát, az összetartozás érzését erősíti számunkra.

A Mikulás ünnepe minden évben az Alapítványukon keresztül valósul meg. Ezen az alkalmon ellátogat óvodánkba a Mikulás.

Az idei évben a Mikulás érkezése a COVID-19 vírus miatt rendhagyóvá tette ezt az alkalmat.

Szerettük volna gyermekinknek a korábbiakhoz hasonlóan varázslatossá tenni ezt az ünnepet.

A kertész bácsinkat kértük meg, hogy öltsön Mikulás ruhát, és az ablakon bekopogva, integetve adja be az előre elkészített Mikulás csomagokat gyermekinknek. A látogatást, egy-egy dallal és verssel köszönjük meg.

A csomagokat úgy állítjuk össze, hogy legyen benne a gyermekek által szeretett csokoládé is, de az egészséges életmódot figyelembe véve, gyümölcsök, aszalványok, mogyoró is kerül a csomagokba.

Az Adventi várakozást a szeretet ünnepére, változatos kézműves tevékenységek, dalok, versek, mesék teszik még meghittebbé és erősíti a csoportokon belüli, az óvodai, és a családokkal való összetartozást.

Mikulás - várás a Tündérkert Tagóvodában

Tündérkert Tagóvoda