Ugrás a tartalomra

Miénk a Ház! Miénk a Világ!

2024. április 24. szerda
A Gádor Általános Iskola bemutatkozó estje a Klauzál Házban
Miénk a Ház! Miénk a Világ!

Nagy izgalommal készülődtek a Gádor Általános Iskola diákjai és a pedagógusok, hogy két hónapnyi komoly felkészülés után bemutathassák műsorukat a szülőknek, nagyszülőknek, iskolatársaknak és barátoknak. A Miénk a Világ! címmel meghirdetett program idén különös érdeklődést váltott ki, hiszen az 1995-ben útjára bocsátott, minden tanévben, majd 2010 óta kétévente sorra kerülő bemutatkozó estet hat év kihagyás után végre ismét sikerült megtartani.

– A mai napon újra megmutathatjuk, mit tudunk, milyen színes a Gádor. Köszönöm kollégáim munkáját, hiszen színpadra álmodni jeleneteket, táncokat – külön szakma. Betanítani, betanulni ezeket a műsorszámokat nem kis munka sem a pedagógusoknak, sem a gyerkőcöknek – mondott néhány szót bevezetőként Perge Éva intézményvezető, miután üdvözölte a Klauzál Ház színháztermében helyet foglaló vendégeket.

A két részből álló programot március 26-án tartották meg. A nézőtéren egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyi érdeklődőt vonzott a 2. és 3., illetve a 6. és 7. osztályosok produkciója. Nagy derültséget váltott ki a felsős színjátszócsoport bevezető jelenete, amely felállásra sarkallta a nézőket, ugyanis egy iskolai ünnepélyt megidézve felcsendült a Himnusz néhány taktusa. Ezt követően Sün Balázs meséje (3.a) elevenedett meg a színpadon, amelyet A tánc evolúciója című előadás (7.n) követett. A 3.b-sek a közönség előtt vallották be, hogy A számtan se megy még, a 6.b diákjai azt találgatták, hogy Kire ütött ez a gyerek?, a 2.n pedig arról győzte meg a nézőket, hogy A zene az kell.

A szünet után is remek szórakozásban volt része a közönségnek. A Gyermek volt minden óriás (2.a) műsorszám után a Kockulástól a begolyózásig címmel egy zenés összeállítás következett (6.a), majd a sport került a középpontba Hajrá, magyarok, hajrá, Gádor! jelképes felkiáltással (6.n). Az előadások sorát a Tánc az esőben zárta (7.a).

A hangulatos díszletek között, remek jelmezekben előadott, színvonalas programot a fellépő diákokból és az őket felkészítő tanárokból álló kórus zárta. A szereplők óriási sikert arattak előadásukkal, a We are the World című közös dallal búcsúztak el a közönségtől. A teljes színpadot betöltő, hatalmas létszámú kórust Kustán Klaudia tanította be és vezényelte, a Gádor Színjátszók összekötő jeleneteit Szabados Mónika írta és rendezte.

Tamás Angéla