Ugrás a tartalomra

Mi lesz a BUDACOLOR ipari terület sorsa?

2015. július 03. péntek
A Budacolor már több mint 10 éve az olasz SAMOR INTERNATIONAL csoport kezében van. Nekik köszönhetően máig fennmaradt Budafokon a nyomdaipari festékgyártás. Most egy ambiciózus tervvel álltak elő: egy igazi 'olasz szigetet' szeretnének létrehozni a kerületben.
Mi lesz a BUDACOLOR ipari terület sorsa?

Célul tűzték ki, hogy a lehető legigényesebben újítsák fel és rendezzék a több mint 40 ezer négyzetméteren elhelyezkedő ingatlan együttest a Nagytétényi út és a Háros utca által határolt területen, amely a Törley gyár új épületei és Campona bevásárlóközpont közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A fejlesztési tervet június 29-én hétfőn, a Budacolor székhelyén mutatták be az érdeklődőknek, ahol részt vett Karsay Ferenc polgármester és a BKIK Olasz Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály társelnöke, Alessandro Stricca is.

Mi lesz a BUDACOLOR ipari terület sorsa?

A megjelenteket dr. Sandra Samoggia asszony köszöntötte­ - aki az olasz családi cég a SAMOR INTERNATIONAL képviseletében, már több mint 2 éve ügyvezetőként sikeresen és lelkesen vezeti a BUDACOLOR Kft-t. - jól tudja, hogy Magyarországon vállalkozni ugyan nem könnyű, mégis nagy lehetőséget lát a kerületi fejlesztésében: "Budafok-Tétény egyre fontosabb gyártó és szolgáltató központja lehet Budapestnek, és egyben az egész országnak. Az olasz tapasztalatok alapján - különösen a KKV-k és a gyártó klaszterek tekintetében - a siker mindig a vállalkozók, a városvezetők és az oktatási intézmények együttműködésének gyümölcse."- emelte ki Samoggia asszony.

Ezért is kezdeményezett párbeszédet a BUDACOLOR a kerület vezetésével és más szervezetekkel is, hogy ráirányítsa a figyelmet a területén található legértékesebb ingatlanra: arra 4 emeletes irodaépületre, mely akár turisztikai létesítmény, bemutatóterem, iroda, vagy multifunckciós központként is működhetne a jövőben. A napokban helyeztek el egy nagyméretű reklámhálót az épület tetejére: "WE ARE LOOKING FOR PARTNERS" azaz "PARTNEREKET KERESÜNK".
"Teljes nyitottsággal fogadjuk és mérlegeljük azoknak a vállalkozóknak, illetve szervezeteknek a terveit, akiknek ezzel az ingatlannal kapcsolatban hosszú távon fenntartható elképzeléseik  vannak" -hangsúlyozta Samoggia asszony, aki Bolognában a Gyáriparosok szövetségének tagjaként is emlékezetett rá, hogy a közelmúltban két komoly olasz cég is kifejezte érdeklődését a magyar piacon való megjelenéssel kapcsolatban, a Budacolor területén megvalósítandó projekt kapcsán.

Stefano Curioni, a BC-Property tervező és design partnere a jelenlévőknek bemutatta az eddig elkészített látványterveket. "A szóban forgó épület alaprajza nagyjából négyzet alakú és az alapterülete kb. 250 négyzetméter, jelenleg 4 emeletből áll, melyre igény szerint a legfelső ötödik emeltre egy további panorámaterasz építhető, így az épület összesen körülbelül 1500 négyzetméter hasznos területtel rendelkezhet. A terület ipari jellegének ellenére cél, hogy az elkészült épület részleteiben és egészében is szép, igényes legyen. Éppen emiatt szeretnénk közösen dolgozni a befektetőkkel és partnerekkel, hogy a megvalósítandó fejlesztés ne csak funkcionális, hanem esztétikus is legyen. A terület igényeit és fejlesztési terveit megvizsgálva a legversenyképesebb fejlesztés talán a szálloda lenne."

Karsay Ferenc polgármester hangsúlyozta: "Számunkra fontos, hogy a kerületben jól működő vállalkozások legyenek: ez segíti igazán a kerület felemelkedését és új munkahelyeket is teremtenek. Éppen ezért minden lehetséges módon segítjük az új vállalkozásokat, illetve a régi ipari területek felújítását és fejlesztését."

A projekttel kapcsolatos további információ:

Filippo FARKAS
+36-30-534 8684
www.bc-property.com
info@bc-property.com