Ugrás a tartalomra

Megvannak a nyertes fotók, köszönjük mindenki részvételét!

2020. április 20. hétfő
A Nyiss ablakot Budafok-Tétényre fotós játékunkra sokan megmozdultatok. Az Instagramon és Facebookon párhuzamosan indított játékunk felhívásban arra kértünk benneteket, nyissatok ablakot otthonaitokból és fotózzátok le, amit így láttok, megmutatva a ti szemszögetekből kerületünk szépségét. A feladat szabad értelmezése sokak fantáziáját nagyra nyitotta. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen ahány fotó, annyi szemszög és kompozíció született.
Megvannak a nyertes fotók, köszönjük mindenki részvételét!

A kiírás szerint nem volt tiltva, hogy egy személy több képet is beküldjön. Néhányan éltek is ezzel a lehetőséggel, növelve esélyüket. A képek változatossága azt mutatja mindenki élvezettel vett részt a játékban és igyekezett valami általa szépnek látott dolgot visszaadni. Sokan makrofotókat készítettek, azaz ráközelítettek egy-egy részletre, ami szintén megengedett volt.

Hosszas tanakodás után, a zsűri úgy döntött 2 nyertest választ, valamint egy különdíjat is kioszt.

Müller Anikó több képet is készített, amelyek közül kettő is elnyerte a zsűri tetszését. Az egyik egy Duna-parti részlet, ami természetközeli látásmódjával, míg a pitypang fotója egyszerű komponálásával, de a virág mégis bonyolult szerkezetével nyűgözte le a döntéshozókat. Hasonlóan gondolkodott és látta meg Barna Tibor a környezetében található szépséget egy csokor tulipánban. Ő is több képet küldött, így a virágfotóján kívül egy viharos naplementét ábrázoló képe is sikert aratott.

A zsűri különdíját Szűcs János Ferenc nyerte el, aki a József Attila Kísérleti lakótelepről készített fotóival és a hozzá küldött sci-fijének részletével egy különleges „utazásra” invitálja a budafok-tétényieket. Ahogy írja: „Nem is olyan messze, a folyó túlpartján, a folyó kanyarokat végén négy emeletes házak állnak, és köztük három tízemeletes. Az utca lámpái kevés árnyékkal teli, barátságos, csendes környéket mutat. Az égen itt-ott csillagok derengenek, az idő kellemes. Az apró lény elért az egyik négyemeletes kapujába. Megérintette a kaput, és ezek a szavak hagyták el ajkait: In aperto!”

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett játékunkon és energiáját és lelkét is beleadta a munkába. Reméljük a bezártságot egy kicsit enyhíteni tudtuk a képzelőerő megmozgatásával. A díjazottakat üzenetben értesítjük a nyereményük átvételének és időpontjának lehetőségéről.