Ugrás a tartalomra

Megújulhat a Batthyány utcai rendelő

2020. július 21. kedd
Az önkormányzat képviselő-testülete július 9-én döntött arról, hogy pályázatot nyújtanak be a házi orvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületegyüttesének felújítására. Sikeres pályázat esetén sor kerülhet többek között az épületek energetikai korszerűsítésére, akadálymentesítésére, valamint a vizesblokkok felújítására.
Megújulhat a Batthyány utcai rendelő

A nagytétényi épületegyüttes az 1990-es évek elején épült, az akkori műszaki követelményeknek megfelelően. A közel 30 éves épületet több alkalommal felújították, 2007-ben részben akadálymentesítették az épületet az akkori tudás szerint, korszerűsítették a fűtést és a burkolatok egy részét is lecserélték. 

Nyertes pályázat esetén a részleges felújítások során elmaradt, de szükséges feladatokat tervezik elvégezni: 

  • Energetikai korszerűsítések megvalósítása, mely során napelemes rendszert telepítenek, így csökkentve az áramfelhasználást. A korszerűsítés része a régi lámpák cseréje is, amelyek helyére energiatakarékos LED lámpatestek kerülnek. A meglévő elektromos vezetékek megfelelnek a szabványoknak, így csak mennyezet-javítását és a helyiségek tisztasági festését kell ezután elvégezni. 
     
  • Építészeti és kommunikációs akadálymentesítés keretében a látó, a csökkentlátó és a nem látó emberek számára vezetősávokat telepítenek, színkontrasztos környezetet alakítanak ki, valamint tapintható felirattal látják el a belső helyiségeket. A belső ajtók cseréje is szükséges az akadálymentes használat, valamint a betegjogok tiszteletben tartása érdekében, így ugyanis nem fog kiszűrődni a rendelőben tartózkodók beszélgetése. A meglévő mozgássérült mosdóba megfelelő szanitereket helyeznek el, és elvégzik az akadálymentesítés korszerűsítését. 
     
  • Az egyéb felújítások a vizesblokkok teljes felújítását, valamint a várótermek, rendelők részleges felújításást tartalmazzák. Cserélik a bejárati ajtókat, árnyékolják az épületegyüttes ablakait. 

Az épületegyüttes felújítása mind az ott dolgozók, mind pedig a szolgáltatásokat igénybe vevők számára korszerűbb, komfortosabb és fenntarthatóbb környezetet biztosít majd. 

A pályázaton maximálisan igényelhető összeg 30 millió forint, amelyhez nyertes pályázat esetén bruttó 30 millió forintot önrészt biztosít az önkormányzat.