Ugrás a tartalomra

Megtelt az első kerületi garázsvásár a Piactéren

2024. január 02. kedd
Budafok-tétényi anyukák adták-vették a kinőtt ruhákat, gyerekjátékokat
Megtelt az első kerületi garázsvásár a Piactéren

A Budafoki Szomszédok Piaca előtti téren nagy volt a sürgés-forgás szombat délelőtt. A XXII. kerületi anyukák csoportjából induló kezdeményezésnek, az első kerületi garázsvásárnak köszönhetően harminc asztalnál árultak az asszonyok használt, de jó minőségű ruhákat, játékokat, cipőket és háztartási eszközöket. Krieger Krisztina, Kazinczy Krisztina, Mayer-Bogdán Andrea és László Zsuzsanna szervezők úgy tervezik, hogy legközelebb tavasszal tartanak garázsvásárt a Budafoki Szomszédok Piaca előtt.

Krieger Krisztina elmondta, hogy ő is tagja a 8-9 ezres létszámú kerületi Facebook-csoportnak, a budafoki anyukák csoportjának, amelyben édesanyák osztanak meg egymás között hasznos információkat. Sok családban egy idő után feleslegessé válnak jó minőségű gyerekruhák, játékok, amiket mások szívesen használnának. Az utóbbi időben azonban sajnos az internetes kereskedőfelületeket sem kerülték el a visszaélések, csalások, ezért az édesanyák szerveztek maguknak egy garázsvásárt, ahol eladhatják a fölöslegessé vált holmijaikat.

– A csoporttagok körében osztottam meg az ötletem, hogy egy közös garázsvásárt rendezzünk, amit a Piactéren tartsunk meg, ahol sokan elférnek. A kerület közkedvelt helyszínén a nagyobb látogatottság miatt jobban el is lehet adni a ruhákat. Nemcsak gyerekruhákat, hanem játékokat, könyveket, felnőttruhákat is hozhatnának az anyukák – nyilatkozta Krieger Krisztina, aki hangsúlyozta, hogy a pozíciójától függetlenül anyukaként vesz részt a szervezésben. Ezt persze megkönnyíti a képviselői tevékenysége, hiszen könnyebben elintézte a hivatalos engedélykérést, az asztalok megszervezését. Jó kapcsolatot ápol a piacot üzemeltető céggel is, akik támogatták a csoport akcióját, ingyen szállították a helyszínre az asztalokat.

– Nemcsak én, de a többi anyuka is részt vett a szervezésben, hogy sikeres legyen a garázsvásár, amelyet esetleg tavasszal is megszervezhetünk, ha igény lesz rá – hangsúlyozta Krieger Krisztina.

A garázsvásáron szigorúan magánszemélyek vehettek részt, kereskedők nem. Az akció talán ennek is köszönhette a sikerét, hiszen az anyukák egymás között is gyakran cserélgetik a kinőtt gyerekruhákat és a már nem használt játékokat.

(VH – huszonketto.hu)