Ugrás a tartalomra

Megszínesítik a gyermekek nyarát

2017. július 27. csütörtök
A Budafok-Tétényi Önkormányzatának támogatásával négy nyári táborban közel 2500 színezőkönyvet, ugyanennyi doboz zsírkrétát és 250 mesekönyvet ajándékozott az Erdők Uniója július 26-án. A következő hetekben további magyarországi és határon túli településeken 2400 gyermek veheti át az adományt.
Megszínesítik a gyermekek nyarát

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő fővédnöksége mellett az Erdők Uniója – Közösségi Tudat fejlődését Segítő Alapítvány szervezte meg a „Színesítsük meg a gyermekek nyarát!”elnevezésű programot.

 

Az események célközönsége a napközis táborokba járó alsó és felső tagozatos általános iskolások. A program során Sándor Kata: Színezőkönyv az Erdők Szövetsége című közgazdasági mesekönyvéhez megjelentetett új kifestőkönyvét és egy doboz zsírkrétát vehettek át a gyerekek. A pedagógusok tíz gyermekenként további egy, a színezőkönyvhöz tartozó mesekönyvet kaptak.

 

Július 26-án az alapítvány tagjai, segítői ellátogattak a budafok-tétényi önkormányzat kerületi és a Balatonakaliban lévő nyári táboraiba, a XI. kerületi önkormányzat Kamaraerdőn található nyári táborába, továbbá az Ukrán Országos Önkormányzat szervezésében a Gárdonyi Vizi Sport Táborban nyaraló, zömében az ukrajnai háborúban megsérült, vagy elhunyt katonák gyermekei kapják.

 

A július 26-án meglátogatott 4 helyszínre Budafok-Tétény Önkormányzata közreműködésével jutottak el az adományok, amelyeket a további helyszínekre a Klímabarát Települések Szövetségének segítségével a magyarországi és határon túli magyar tagtelepülések nyári táboraiban nyaraló 2400 gyermek is átvehetett, illetve megkap majd a következő hetekben.