Ugrás a tartalomra

Megóvják a munkahelyeket

2021. március 01. hétfő
A WPA Packaging az önkormányzattal szoros együttműködésben dolgozik a kerületben
Megóvják a munkahelyeket

A WPA Packaging Kft. 2002-ben alakult, és mostanra számos multinacionális vállalatnak szállít Magyarországon át Csehország, Szlovákia és Románia egész területére. A közel húszéves múltra visszatekintő cég teljes csomagolástechnikai szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. Jelenleg több mint száz embert alkalmaz, a kerületünkben levő telephelyükön nagy többségben helyi lakosok dolgoznak. Rimai Margit, a cég ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy egy csomagolási tesztlabor megépítése kívánatos lenne a jövőben, az országban jelenleg csak egy ilyen labor működik.

– Tizenkilenc éve működik a kerületben a WPA Packaging Kft. Mennyiben tekinthető „lokálpatrióta” cégnek? Budafok-Tétényen kívül hol van még telephelyük?

– A kerületből körülbelül nyolcvan fő dolgozik nálunk, rajtuk kívül a környékről és a kerület vonzáskörzetéből, Érdről, Pusztaszabolcsról, Diósdról járnak hozzánk dolgozni a munkatársaink. A huszonkettedik kerületen kívül Váchartyánon és Biharkeresztesen is van még telephelyünk. Ott további negyven fő dolgozik a WPA Package alkalmazásában.

– Igényes, informatív a cég honlapja. Az egyszerű ember számára hogyan fordítaná le, mi a cég profilja?

– Csomagolóanyagokat gyártunk és tervezünk. A vevőinket készletről napi több beszállítással szolgáljuk ki, ezért a logisztikai munka is jelentős.

– A koronavírus-járvány alatt is sikerült megvédeni a zömmel helyi lakosok munkahelyét?

– Igen, örömmel mondhatom, hogy 2020-ban nem csökkent a WPA Package dolgozóinak a létszáma, meg tudtuk őrizni a munkahelyüket.

– A WPA hivatalosan stratégiai partnere az önkormányzatnak, az együttműködés publikus részleteit megosztaná a budafoki polgárokkal?

– Miután dolgozóink nagy része helyi lakos, számunkra is kiemelten fontos, hogy a huszonkettedik kerület igényes környezete, valamint az is, hogy megfelelő tanulási és sportolási lehetőség álljon az itt élő emberek rendelkezésére. Mi úgy tudunk hozzájárulni a kerület fejlődéséhez, ha az adó befizetésével segítjük a helyi kezdeményezéseket. A stratégiai partnerségen alapuló együttműködésnek ez a legfőbb célja.

– Milyen terveket szeretnének megvalósítani az idén? A csomagolási tesztlabor megépítése reális célkitűzés? Várhatók további fejlesztések?

– A csomagolási tesztlabor még csak álom. Jelenleg az országban csak egy ilyen van, de mindannyian tudjuk és tapasztaljuk, hogy ez nem elegendő. Ezért az a célunk, hogy ezen a területen is fejlődjünk. (VH)