Ugrás a tartalomra

MEGKEZDŐDÖTT AZ ŐSZI ÜLÉSSZAK

2022. szeptember 08. csütörtök
A testületi ülés elején Kállai Tamás önkormányzati képviselő letette hivatali esküjét. A képviselők ezt követően megemlékeztek a nemrég elhunyt Bollók Istvánné egykori polgármesterről.
MEGKEZDŐDÖTT AZ ŐSZI ÜLÉSSZAK

Az ülés előtt szokás szerint újabb budafok-tétényi kiválóságok méltatására került sor.

Karsay Ferenc polgármester köszöntötte Molnár Dóra úszót és edzőjét, Horváth Tamást. Dóra a Kerület Napja alkalmából Munkácsy Károly-díjban részesült, ám az idei világbajnokságon való szereplése miatt a júniusi testületi ülésen nem tudott részt venni. Ezt pótolva a szeptemberi ülésen ismerték el az úszó és edzője kiemelkedő sportteljesítményeit.

Ezt követően a Hugonnai Vilma Általános Iskola igazgatóját, Tamaskáné Fekete Erikát méltatták, aki a Fővárosi Közgyűlés által adományozott Bárczy István-díj kitüntetésben részesült.

A hónap művésze Hegedűs Ágota zománcműves, népi bőrműves, művészetterapeuta lett, akinek Karsay Ferenc adta át az ezért járó emléklapot és virágot.

Két új kerületi iskolaigazgatót is köszöntöttek, Túri Katalint, az Árpád Utcai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatóját és Kuruczné Domaházi Margit Annát, a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium igazgatóját. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

21 napirendben hoztak döntést a képviselők. Megszavazták az egymilliárdos tartalékalapot, Karsay Ferenc polgármester kezdeményezését, mely az energia-vészhelyzetben az ellátás biztonságát hivatott biztosítani. Elfogadták többek között a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet módosítását, a földgázenergia beszerzése önkormányzati csoportos közbeszerzéshez történő csatlakozásáról szóló javaslatot. Döntés született arról is, hogy fontosnak és indokoltnak tartjuk a „Közösség a csendesebb dél-budapesti légtérért” Facebook-csoport által indított petícióban foglalt panaszt, és egyetértünk a kezdeményezéssel. A testület támogatásáról biztosítja a lakosságot abban a törekvésében, hogy fenti panasz orvoslása, az egészségesebb környezet elérése érdekében a petíció kezdeményezői a hatóságokat megkeressék.

A zajvédelem a környezetvédelem fontos része. A képviselő-testület a 2022. június 23-i testületi ülésen elfogadta a 134/2022. (VI. 23.) sz. képviselő-testületi határozatot, mely szerint megkezdik a zajvédelmi előírásokat is tartalmazó környezetvédelmi rendelet előkészítését.

Döntöttek arról is, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjprogramhoz, amelyre a kerületi, felsőoktatásban részt vevő diákok pályázhatnak.