Ugrás a tartalomra

Március 3-án újra elindul a Budafoki Pincejárat program

2018. február 16. péntek
Újdonság, hogy a buszok idén már félóránként közlekednek, és nem a Stadionoktól, hanem a Blaha Lujza téri parkolóból indulnak. Új helyszínek, bővülő gasztronómiai kínálat és izgalmas kulturális programok várják a látogatókat.
Március 3-án újra elindul a Budafoki Pincejárat program

Márciustól minden hónap első szombatján 13.30-tól este 20.30-ig félóránként indulnak a buszok a Blaha Lujza téri parkolóból a Budafoki Pincevilágba. A belvárosban a Ferenciek terén és a Szent Gellért térnél is fel lehet szállni.

A napijegy ára online 1000 Ft, a buszon 1200 Ft, amely korlátlan számú utazásra jogosít a belváros és a budafoki pincevilág között közlekedő körjáraton, és kedvezményes belépést biztosít az egyes helyszínekre. A kedvezményeket a kerületi lakcímkártyával érkezők idén is igénybe vehetik.

A március 3-ai szezonnyitó programon a kerületben élő nemzetiségiek mutatkoznak be egy-egy izgalmas kulturális programmal több helyszínen: a Seybold-Garab Pincében bolgár, a Lics Pincében sváb, a Magdolna Borklubban roma, míg a Katona Borházban görög népzenei program várja a látogatókat. Ez a gazdag zenei program csupán ízelítő az elkövetkezendő hónapok sokszínű kulturális eseményeiből, ahol egy-egy nemzetiség több helyszínen, több művészeti ágban is bemutatkozik majd.

Természetesen március 3-án sem marad el a nagy népszerűségnek örvendő Pincekvíz a Borköltők Társasága Pinceétteremben 19 órától, valamint a Borváros gasztronómiai előadása 16 órától, ahol ezúttal az erdélyi fejedelmi konyhák világába nyerhetünk betekintést.

A Borköltők mellett három új étteremmel is bővült a Pincejárat gasztronómiai kínálata: a Vasmacska étterem, a Promontor Étterem és az Istvántanya Vendéglő is 10% kedvezményt biztosít a Pincejárat napijeggyel vagy kerületi lakcímkártyával érkező vendégeknek.

Most először csatlakozik a Várszegi Pincészet is Pincejárat programba.

További információ a programokról és a menetrendről: www.pincejarat.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Március 3-án újra elindul a Budafoki Pincejárat program

Fotó: Kocsis Zoltán