Ugrás a tartalomra

Már kapható Budafok-Tétény kolbásza a Szomszédok Piacán

2018. május 03. csütörtök
Budafok-Tétény önkormányzatának stratégiai partnere, a Serfőző és Társa Kft. állt elő az ötlettel, hogy a Kerület kenyere mintájára elkészíti a Kerület kolbászát, mely jótékony célokat is szolgál.
Már kapható Budafok-Tétény kolbásza a Szomszédok Piacán

Húsvéttól már kapható a Budafoki Szomszédok Piacán levő Serfőző húsboltban a kerület kolbásza, amely hagyományos alapanyagokból készül. A letisztult ízvilágú, enyhén csípős kolbász csak sót, borsot, pirospaprikát, fokhagymát és sertéshúst tartalmaz, és amellett, hogy különösen finom, jótékony célokat is szolgál — minden eladott pár kolbász után 200 forinttal támogatja a cég az Élelmiszerbank élelmiszermentő tevékenységét. Az Élelmiszerbank a kerület nagyáruházaiból menti helyi partnerszervezetei segítségével a jó minőségű, lejárati határidőn belüli termékeket, melyeket a kerület rászorulói kapnak meg. Mivel az élelmiszert az áruházak ingyen adják át, „csak” a szervezési költségeket kell fedezni, így minden 200 Ft közel 6 000 Ft értékű élelmiszert jelent a helyi rászorulóknak.

Serfőző Lászlót, a húsbolt vezetőjét május 3-án, a Budafoki Szomszédok Piacán levő üzletében kereste fel Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója, hogy aláírják az együttműködésről szóló szerződést, valamint támogatói oklevelet is átadott a bolt számára. Sczígel Andrea elmondta, a mostanihoz hasonló, sikeres együttműködésnek köszönhetően mostmár két helyi vállalkozó is támogatja az élelmiszermentést, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a tavalyi évben több mint 75 millió forint értékben, 141 tonna élelmiszerrel tudták segíteni a budafok-tétényi rászorulókat. Az adományok főképp a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül érnek célba, de az Élelmiszerbank kapcsolatban áll a Baptista Menedék Szolgálattal is a kerületben.

A húsbolt vezetője az együttműködés aláírásán elmondta, nagyon pozitívak az eddigi tapasztalatok a Kerület kolbászával kapcsolatban. Hozzátette, miután megtudják a vevők, hogy a vásárlásukkal jótékonykodnak is, gyakran még többet vesznek.

Karsay Ferenc polgármester az aláíráson örömét fejezte ki, hogy a Brucker Pékség után a Serfőző húsbolt is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, mellyel kerületi családokon, gyermekeken segítenek. Hozzátette, továbbra is várják azon cégek jelentkezését, akik szívesen lépnének stratégiai partneri kapcsolatba az önkormányzattal, hogy együtt vigyék előre a kerület számára fontos kezdeményezéseket.

A Kerület kolbászához Budafok Tétényben, a Budafoki Szomszédok Piacán (1221 Budapest, Játék u. 2-12.), a Serfőző és Társa Kft. húsboltjában lehet hozzájutni.

Már kapható Budafok-Tétény kolbásza a Szomszédok Piacán

Fotó: Kocsis Zoltán