Ugrás a tartalomra

Magas állami kitüntetés kerületünk művész-pedagógusának, Nagy Zsoltnak

2017. augusztus 18. péntek
Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. GRATULÁLUNK!
Magas állami kitüntetés kerületünk művész-pedagógusának, Nagy Zsoltnak

Augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban megtartott díjátadó ünnepségen az emberi erőforrás minisztere, Balog Zoltán hangsúlyozta, megmaradásunk és gyarapodásunk a 21. században is csak a Szent István által ezer évvel ezelőtt lefektetett alapokra épülhet. Ez a magyarok személyes és közösségi szövetségkötése a keresztény hittel és kultúrával – fogalmazott a miniszter.

 

A tárcavezető Magyar Érdemrend Középkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt, valamint Móra Ferenc-, Pauler Gyula- és Szinnyei József-díjakat adott át.

 

A kitüntettetek tisztességes munkával, tudományos teljesítménnyel, magas művészettel és rekordokkal járultak hozzá a magyar nemzet életéhez, így folytatói és résztvevői a megmaradásért és gyarapodásért vívott küzdelemnek – emelte ki Balog Zoltán.

 

Hozzáfűzte: augusztus 20-án a minőség, a jóság, a szépség és igazság Szent István életművében is megnyilvánuló, tér és idő mechanikus határait elmosni képes erejét ünnepeljük.

 

NAGY ZSOLT népzenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének és a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola Népzenei tanszakának brácsatanára, a Dűvő Népzenei Együttes tagja - olvasható a díjazottak névsorában. Nagy Zsolt a többi között 1982-ben és ’89-ben a „Népművészet Ifjú Mestere” elismerést, 1988-ban az Emerton-díjat, 2007-ben pedig „Az év pedagógusa” címet is elnyerte.

 

A budafokteteny.hu szerkesztősége nevében GRATULÁLUNK kerületi művészünknek, Nagy Zsoltnak a magas állami elismeréshez!

 

Magas állami kitüntetés kerületünk művész-pedagógusának, Nagy Zsoltnak

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN

 

Forrás: MTI, lokal.hu, http://lfze.hu/-/nagy-zsolt