Ugrás a tartalomra

Madárbarát óvoda- Videóval frissítve!

2020. június 10. szerda
Kerületünk Huncutka Tagóvodáját madárbarát intézménynek nyilvánította a Magyar Madártani Egyesület.
Madárbarát óvoda- Videóval frissítve!

A csodás ős fás parkos Huncutka óvodában az óvónők, dajkák mindig is szívügyüknek tekintették a madarak gondozását. A gyermekekkel közösen etetik első fagytól fészekrakásig, egész évben pedig itatással támogatják az itt megforduló madarakat.

A kertben az ismert és sok helyen előforduló madarak – szén és kékcinke, csicsörke, vörösbegy, rozsdafarkú, házi veréb, feketerigó, óriásgalamb, szarka, szajkó és mostanra már a dolmányos varjak is szívesen tartózkodnak. De megfordult már fülesbagoly, csonttollú, és néhány éve a Magyarországon áthaladó keselyű pár egyik tagja is megpihent a hatalmas fák ágán.

Az idei óvodai Tanfelügyeleti látogatáson fejlesztési lehetőségként felmerült a Zöldóvoda cím elérése, ennek első lépéseként célozta meg a Madárbarát óvoda címet a Huncutka. Ehhez kapcsolódóan madárodút helyeztek a kertbe, majd rendszeresen figyelték a madarak viselkedését. A gyerekek lelkesedése hamar átragadt a szülőkre is, jutott mageleség, felfűzött dió, cinkegolyó és szalonnabőrke is bőségesen a madarak számára.

A tagóvoda tavasszal küldte el a megfigyelésről szóló beszámolóját a Magyar Madártani Egyesület számára, akik Madárbarát óvodának nyilvánították az intézményt, melyre a napokban érkezett tábla emlékeztet minden idejárót.