Ugrás a tartalomra

Lovas rendőrök a kerületben - videóval frisstíve!

2021. szeptember 01. szerda
Két lovas rendőr teljesített szolgálatot augusztus 26-án az Óhegyen. Sok helyi lakos örült a kerületi rendőrség kezdeményezésének, akik két lovas járőrt kértek a készenléti rendőrség lovas szolgálatától. A tervek szerint rendszeresen lesznek lovas rendőrök az Óhegyen.
Lovas rendőrök a kerületben - videóval frisstíve!

Gál Tibor Sándor, a XXII. kerületi rendőrkapitányság alezredese elmondta, hogy az óhegyi területen sok helyen még nincsenek leaszfaltozva az utak, ezért ezeket járőrszolgálati autókkal nem tudják biztonságosan használni. Budapest területén már több helyen bevált ez a kezdeményezés, elsősorban Csepelen és a Népligetben alkalmazzák ezt a járőrszolgálatot.

Az álltokat lószállító autóval hozzák a helyszínre, ahol felszerszámozzák őket, és kényelmesen tudják teljesíteni a 8,4 kilométeres távot. A járőrök négyórás szolgálatot látnak el, ezt követően az állatokat megetetik, megitatják. A járőrök, ha eseményt észlelnek a szolgálatuk idején, akkor intézkedést kezdeményeznek, vagy segítséget kérhetnek a gépkocsizó járőrtől, aki átveszi tőlük az intézkedést.

Fotó: Horváth Tamás