Ugrás a tartalomra

Lehet béke Budafok-Tétényben, ha az ellenzéki összefogás képviselői is úgy akarják - Videóval frissítve!

2019. november 18. hétfő
Csak az lesz ellenzékben, aki nem akar a kerületért dolgozni — mondta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere november 14-én, a XXII. kerület képviselő-testületének alakuló ülésén. A polgármester bízik abban, hogy az itt élők érdekeit előtérbe helyezve, pártpolitika mentesen folytatódhat a munka Budafok-Tétényben.
Lehet béke Budafok-Tétényben, ha az ellenzéki összefogás képviselői is úgy akarják - Videóval frissítve!

A budafok-tétényi Városháza Dísztermében tartott alakuló ülésen a Helyi Választási Bizottság elnöke, Tiszavölgyiné dr. Somos Edina ismertette az október 13-i választás eredményét, melynek értelmében megalakult a kerület új, egyelőre tizenhat tagú képviselő-testülete Karsay Ferenc polgármester vezetésével. A képviselő-testület tíz képviselőjét az ellenzéki összefogás, öt tagját a kormánypárt adja, egyet pedig egy helyi civil szervezet delegál.

A polgármester gratulált képviselőtársainak, és hangsúlyozta, Budafok-Tétényben csak az lehet ellenzékben, aki nem akar a kerületért dolgozni.

Az ülés legtöbbek által várt napirendi pontja az alpolgármesterek megválasztásáról szólt. Holnaptól Budafok-Tétény alpolgármestereként folytatja munkáját Dankóné Hegedűs Jolán, az MSZP képviselője, Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP képviselője, valamint Szepesfalvy Anna, a Fidesz-KDNP képviselője.

Lehet béke Budafok-Tétényben, ha az ellenzéki összefogás képviselői is úgy akarják - Videóval frissítve!

A testület tagjai döntöttek a szakmai bizottságok tagjairól, valamint a tanácsnokok személyéről is. Az így megalakult testületben a méltányosság  és a mandátumarányosság jegyében érvényesült a szavazói akarat, a bizottsági helyeket a polgármester előterjesztése alapján az arányosságon felül tölthetik be az ellenzéki képviselők. Ennek alapján a hat bizottságból ötben az ellenzéki összefogás adja az elnököt, egyben a Fidesz-KDNP, de minden bizottságban kétharmados ellenzéki többség érvényesül.

Karsay Ferenc, a másodjára is megválasztott polgármester arra biztatja az ellenzéki összefogás képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a helyiek érdekeit szem előtt tartó együttműködést, a mögöttük álló politikai erőket pedig felszólítja, hogy ne biztassák ellenállásra az újonnan megválasztott városatyákat.

A testületi ülésen végül, de nem utolsó sorban megszavazták a nemzetiségi önkormányzatokkal kötendő együttműködési megállapodást a kerület nyolc nemzetiségére, a bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma és ukrán nemzetiségi önkormányzatra vonatkozóan.

Az ülés végén a polgármester jó munkát kívánt a testület tagjainak, és köszönetét fejezte ki azon képviselőknek, akik nyitottságot mutattak az együttgondolkodás, és így a városrész fejlődése érdekében.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el. 

Fotó: Horváth Tamás