Ugrás a tartalomra

Környezetvédelmi könyv az iskolásoknak

2020. november 04. szerda
Az önkormányzat minden kerületi általános iskola részére környezettudatos életre tanító mesekönyveket ajándékozott, melynek címe Geo, a környezettudatos kiskamasz, Zakarné Varjas Kata tollából.
Környezetvédelmi könyv az iskolásoknak

Budafok-Tétény önkormányzatának fontos, hogy a kisgyermekek olyan könyvekből tanulhassanak, amelyek hagyományos értékrendeket mutatnak be, és pozitívan hatnak testi, szellemi és lelki fejlődésükre is.

Napjainkban kiemelt jelentőségű a környezetvédelem, így már gyermekkorban fontos a környezetünk megismerése, illetve a környezettudatos magatartás elmélyítése.

A Geo, a környezettudatos kiskamasz című könyv rövid történeteken keresztül mutatja be, hogy mik a legsürgetőbb környezeti problémák, és ennek megoldására egy gyermek a mindennapjaiban mit tehet, segíti a helyes szemlélet kialakítását. A Zakarné Varjas Kata által írt könyv beilleszthető az iskolai oktatásba, valamint a világnapokhoz kapcsolódó eseményeiken, versenyeiken a téma iránt érdeklődő gyermekek részére jutalomként nyújtható. 

A 300 darab könyvet eredetileg a Víz világnapja és a Föld napja alkalmából ajándékozta volna az iskoláknak az önkormányzat, a koronavírus-járványra való tekintettel azonban az átadás elmaradt. A napokban viszont sor került a könyvek kiosztására, így a kerületi alsósok már a Geo, a környezettudatos kiskamasz-ból tanulhatják meg, hogy mivel segíthetik környezetük védelmét.

Az első adag könyvet Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskolának adta át 2020. november 2-án.