Ugrás a tartalomra

Könyvtári Cserepont két helyszínen

2021. február 10. szerda
Személyes használat nélkül kölcsönözhetnek az olvasók Budafokon és Nagytétényben.
Könyvtári Cserepont két helyszínen

Budafok-Tétény két könyvtára február 10-től személyes használat nélküli kölcsönzési lehetőséget kínál olvasóinak. Az új Könyvtári Cserepont szolgáltatás keretében kizárólag az utcáról, az ajtón keresztül vehetők át az előzetesen igényelt könyvek.

Az otthon kiválasztott, legfeljebb nyolc művet a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva lehet jelezni, de a könyvek listája e-mailen vagy telefonon (Budafok: fszek2203@fszek.hu, tel.: 424-5989, Nagytétény: fszek2201@fszek.hu, tel.: 207-5257) keresztül is leadható. Az igények beérkezésére a könyvtár munkatársai választ küldenek arról, teljesíthető-e a kérés, illetve mikor tudják átadni a kért könyveket.

Ez csupán egy átmeneti megoldás, különösen azok számára, akik nem szeretnének lemaradni az újdonságokról.

A veszélyhelyzeti korlátozást figyelembe véve a könyvtári tagságot és a kölcsönzés lejáratát meghosszabbították március elsejéig. A könyvtár kinyitását követően 30 nap türelmi idő áll majd rendelkezésre a november 11. előtt kikölcsönzött könyvek és dokumentumok visszaadására. Aki élni szeretne a Könyvtári Cserepont szolgáltatással, az természetesen csak akkor veheti azt igénybe, ha könyvtartozását rendezi, a február 10-e után kölcsönzött könyvekre pedig lejárat után késedelmi díjat számolnak fel – tudtuk meg Varga Mónikától, a budafoki könyvtár vezetőjétől.

A már megszokott távszolgáltatások, így többek között az adatbázisok otthoni elérése, illetve a Könyvtár otthonról tanulástámogató információs szolgáltatás továbbra is folyamatosan elérhetőek.

A Könyvtári Csereponton a könyvtárak rendes nyitva tartási idejében, de legfeljebb 18 óráig az előjegyzett könyvek átvétele és a lejártak leadása mellett lehetőség nyílik a tagságok meghosszabbítására, tartozások rendezésére és új beiratkozásra is.

A járványhelyzet és a szokatlan szolgáltatási körülmények miatt az utcai könyvkölcsönzéskor kötelező a 1,5 méter távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése.