Ugrás a tartalomra

Koncertek nélkül is akad tennivaló

2020. július 18. szombat
Wolf Kati kilenc éve dolgozik önkéntesként az Ökumenikus Segélyszervezetnél
Koncertek nélkül is akad tennivaló

Wolf Kati a karácsony előtti napokban ételt oszt a hajléktalanoknak és a rászorult családoknak, tavasszal a Felhőtlen Gyermekkor programból veszi ki a részét, nyáron a hátrányos helyzetű gyerekekkel táborozik, a tanév kezdetére pedig az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében tanszercsomagot állít össze, amely kampánynak egyben az arca is. Az énekesnő az Ökumenikus Segélyszervezetnél végzett önkéntes munkát koncertjei és tévés szereplései, valamint két lánya nevelése mellett végzi, méghozzá a mai napig óriási lelkesedéssel. Wolf Kati legutóbb a Budafoki Pincejáraton egy nemes ügy megvalósítása érdekében énekelt a karitatív szervezet országos központjának udvarán, ahol kérdéseinkre is válaszolt.

– Milyen céllal érkezett a budafoki fellépésre?

– Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is szervez nyári táborokat a nehéz helyzetű gyerekek számára, és ehhez gyűjtünk adományokat. Most is lesz zenei tematikájú hét, ahova én is leutazom, és ott maradok pár napot. Énekelünk, zenélünk, játszunk és strandolunk a gyerekekkel.

– Hogyan válogatott dalokat a finom borok mellé?

– A borokat és a profi borkóstolást a Sauska cég szervezte, és ők elküldték nekem a borok jellemzőit, melyik könnyed, gyümölcsös, nyárias ízvilágú, melyik a testesebb, „komolyabb”, így egyszerű volt kiválasztanom azt a hat dalt, amelyik illett hozzájuk. Szerencsére a közönség által ismert és kedvelt dallamok, mint a Szerelem, miért múlsz? vagy a vadiúj, karantén ideje alatt született Egynyári című dalt is elénekelhettem akusztikus formában, Dajka Krisztián gitárkíséretével. Nagyon-nagyon hiányzott már a közönség és a fellépés. Örülök, hogy végre zenélhetek, énekelhetek, és remélem, hogy augusztus 15-től valóban koncertezhetünk már nagyobb létszámú közönség előtt is.

– A jótékonysági koncert és a táborok után önkéntesként azonnal új kampányban vesz részt.

– A kampány nem új, már évek óta megszervezzük az Iskolakezdés együtt! segélyakciót, amelynek célja, hogy ezer gyerekhez eljusson egy teli iskolatáska az első becsengetés előtt. Idén, a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt kétezer gyermek táskáját szeretnénk megtölteni a nélkülözhetetlen iskolaszerekkel.

(Tamás Angéla)

Koncertek nélkül is akad tennivaló