Ugrás a tartalomra

Koncert és szinkronúszás

2019. december 25. szerda
Adventi hangulat a Hajós Alfréd Tanuszodában
Koncert és szinkronúszás

Advent második vasárnapján este a Hajós Alfréd Tanuszodában a lelátó minden ülőhelyét elfoglalták az érdeklődők, hogy az évek óta hagyományosan megrendezett koncert és szinkronúszás-bemutató részesei lehessenek.

Bodnár Tamás uszodavezető és a Hófehér Fóka Úszóiskola munkatársai a Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar színvonalas hangversenyével, a szinkronúszó lányok keleti zenére előadott, pompás műsorával és meglepetés-előadásokkal készültek erre az estére. A vendégeket a program kezdete előtt a rendezők pezsgővel és süteménnyel kínálták, majd elkezdődött az adventi koncert.

A zenekar változatos, műfaji határokon átívelő hangversenyén, amelyen Horti Gábor vezényelt, elhangzott J. S. Bach D-dúr szvitje, a nyitány a La Mancha lovagja című musicalből, az argentin zeneszerző, Piazzolla Libertango című műve és a remek ABBA-összeállítás. Az együttes egy karácsonyi dal jazzfeldolgozásával és Németh Beáta énekszólójával kívánta zárni ünnepi koncertjét, de a közönség vastapsa ráadást „követelt”, így a vízi balett produkció előtt utolsó zeneszámként a Karib-tenger kalózai című film zenéjéből csendült fel egy részlet.

E könnyed zenei programot követően a medence szélén felsorakozott szinkronúszók, Bojsza Orsolya és Hanczár Jázmin növendékei ugrottak vízbe, ahol keleti zenére, csapatmunkában kivitelezték az eddig tanult elemek összekötéséből készült koreográfiát. A húsz lány – a kisebbek jó ritmusérzékkel és nagyon lelkesen, a nagyobbak pontos időzítéssel, egymással és a zenével összhangban – kecsesen és bájosan „eltáncolt” műsora is nagy sikert aratott a közönség körében.

Az advent jegyében megrendezett program záróakkordjaként a Hófehér Fóka Úszóiskola egykori és jelenlegi növendékeiből erre az alkalomra verbuválódott énekkar elénekelte Bárdos Lajos egyik kórusművét, majd két kitűnő hangú lány, Lachmann Mónika és Steiner Gréta egy karácsonyi dalt adott elő duóban, Fodor Kristóf gitárkíséretével.
A Hajós Alfréd Tanuszoda dolgozói ezzel a színvonalas programmal köszönték meg az eseményen részt vevő Karsay Ferenc polgármesternek az önkormányzat által nyújtott segítséget, valamint partnereik támogatását, az óvodás és iskolás csoportokat kísérő, illetve a nyári napközis táborban dolgozó pedagógusok, dadusok munkáját, amelyet a Hófehér Fóka Úszóiskola érdekében végeztek 2019-ben.

(T. A.)