Ugrás a tartalomra

KockaPark – új élmény érkezett a Camponába

2017. december 06. szerda
December első hétvégéjén megnyílt a KockaPark Családi Élményközpont a Campona első emeletén.
KockaPark – új élmény érkezett a Camponába

Több százezer, a leghíresebb dán játékgyártó cég a LEGO® által készített építőelemből került felépítésre ez a csoda park. A hatalmas terepasztalon a nyüzsgő városi forgatag mellett, működő, főleg magyar vonatkozású vasúti szerelvényekkel találkozhatnak az ide látogatók. De találkozhatunk itt híres épületekkel, mint például a Nyugati Pályaudvar, Budapesti Nagyvásárcsarnok vagy a Taj Mahal kicsinyített másával is. Az utóbbit két színben, fehérben illetve feketében is megtekinthetik a látogatók.

Betekintést nyerhetünk a magyar illetve a világtörténelem jelentősebb pillanataiba, megcsodálhatunk 7-et abból a mikro dioráma sorozatból, mely hazánk olyan várait mutatja be, melyek kevésbé- vagy egyáltalán nem ismertek. Ha már történelem, akkor a falakon elhelyezett tablókon a LEGO® gyár történetét is megismerhetjük. A 70, 80-as években születettek találkozhatnak olyan LEGO készletekkel, melyek az ő gyermekkorukban láttak napvilágot.

A kiállított asztalokon, vitrinekben, semmit a kéznek szabály uralkodik, de természetesen a szervezők hangsúlyt fektetnek a közös családi építésre, így a KockaPark területén több építő és játszó pontot alakítottak ki, ahol a szabad építéstől kezdve a különböző küldetésekig mindenre vállalkozhatnak a kicsik és a nagyok. 

A jövőben, nem csak magyar kiállítók művei, hanem a szomszédos országok LEGO Klubjai is meghívást kapnak, hogy bemutathassák a magyar nagyközönségnek legféltettebb kincseiket. Nem csak profi építők lehetnek majd kiállítói a KockaParknak, hamarosan több kategóriában is építőversenyt indítanak, ahol a nevezők építményei is kiállításra kerülnek majd.

Kicsiket és nagyokat egyaránt vár a KockaPark Családi Élményközpont a Camponában.

Részletek: www.kockapark.com

KockaPark – új élmény érkezett a Camponába