Ugrás a tartalomra

Kizárólag sürgős eseteket fogad a szakrendelő

2020. március 16. hétfő
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelete alapján csak a sürgős ellátást igénylő betegeket fogadják a Káldor Adolf Szakrendelőben március 16-tól.
Kizárólag sürgős eseteket fogad a szakrendelő

A koronavírus miatt több soron kívüli intézkedést hozott a Prof. Dr. Kásler Miklós által vezetett Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezek alapján március 16-tól csak a sürgős — életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében végzett — egészségügyi ellátásra kerül sor a szakrendelőben. További információ: http://egeszseg22.hu/

Az idős kollégák életének és egészségének védelme érdekében elrendelték, hogy a közvetlen betegellátásban csak a 65 év alatti kollégák vehetnek részt. Az intézkedés előírja, hogy a dolgozóknak is kerülniük kell az idős kollégákkal való személyes találkozást. A járványügyi intézkedések részeként elmúlt napokban megjelent jogszabályváltozások több új lehetőséget biztosítanak, így végezhető távkonzultáció, e-recept írás, valamint a koronavírus fertőzés gyanújának telefonos értékelése.

Tájékoztatnak továbbá, hogy megkezdték önkéntesek szervezését is. Az EMMI várja például a közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben résztvevőket, a rezidenseket és a szakorvos-jelölteket, valamint a magánegészségügyi szolgáltatónál dolgozó egészségügyi szakembereket, hogy részt vegyenek a járvány elleni védekezésben.

Jelentkezés és további részletek: https://covid-onkentes.aeek.hu/