Ugrás a tartalomra

Kiváló helyezések a Bolyain

2024. január 29. hétfő
Országos II. és VI. helyet szereztek a diákjaink anyanyelvből a Bolyai-versenyen
Kiváló helyezések a Bolyain

Képünkön: A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium nyolcadik osztályos tanulói (Csókkirály csapat) a Bolyai anyanyelvi csapatverseny országos fordulójának szóbeli döntőjén 2. helyezést értek el. Csapattagok: Herczegh Dóra, Korbuly Luca, Kormányos Kökény Hanna, Szacsúri Hanna Róza, felkészítő tanár: Ribi Krisztina


Lezajlott a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti/megyei fordulója, amelyre szép számmal beneveztek a budafok-tétényi iskolák is. Az első fordulón elért eredmények azt bizonyítják, hogy a kerületi gyerekek és pedagógusaik anyanyelvből is sikeresen vették az akadályokat.

A 3–8. osztályosok évfolyamonként megrendezett dél-budai (XI. és XXII.) versenyén kilenc kerületi csapat szerezte meg az első hat hely egyikét, köztük négy az országos döntő írásbeli fordulóján is részt vehetett.

A hetedikes évfolyam többi versenyzőjét jelentősen lekörözve I. helyen végzett az Amasona (Adamcsek Ágnes, Bartos Abigél, Cseszregi Boglárka és Hári Abigél, tanáraik: Felföldiné Székely Dóra, Szabóné Moncz Éva) és a nyolcadikosok versenyén II. lett a Nincs nevünk (tagjai: Mihály Regina Anna, Nikitscher Emma Blanka, Vajda Nóra, Vincze Lili Emma, tanáruk: Törökné Vermes Judit) a Kempelen Farkas Gimnáziumból.

Harmadik helyezettként jutott a döntő első fordulójába a kempelenes Emberek (7. o. – Aranyi Réka, Czékus Kincső, Cserjés-Kopándi Lili Anna és Fazekas Lilla, tanáruk: Felföldiné Székely Dóra) és a rózsakerti nyolcadikosok Csókkirály csapata (Herczegh Dóra, Korbuly Luca, Kormányos Kökény Hanna és Szacsúri Hanna Róza, tanáruk: Ribi Krisztina).

További szép eredmények is születtek a körzeti megmérettetésen: Nagy Eszter nyolcadikos tanítványai, a Hős hármas és a Gondolkodók negyedik, illetve ötödik helyet szereztek (Bartók), a Kiwi (Kempelen, 8. o.) és a Pandamacik (Gádor, 5. o.) negyedik lett, a Bolyai Gólyák (Gádor, 4. o.) pedig a hatodik legjobb tesztet írták.

A Kárpát-medencei döntő írásbeli fordulóját huszonhét helyszínen, nyolc budapesti és tizenkilenc vidéki iskolában rendezték meg november 24-én.

A sorrendet véglegesen eldöntő szóbeli versenyen két csapat indulhatott, az Amasona és a Csókkirály. A Nincs nevünk csapata a 14. helyen, az Emberek a középmezőnyben végzett az országos anyanyelvi megmérettetés írásbeli fordulóján.

A december 9-én a Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskolában megrendezett szóbeli döntőn a rózsakerti Csókkirály a II., a kempelenes Amasona a VI. helyezéséért vehette át az országos díjat a nyolcadikosok, illetve a hetedikesek versenyén.

Tamás Angéla