Ugrás a tartalomra

Kitettek magukért a karatékák

2024. február 23. péntek
Tizenöt egyesület négyszáz versenyzője a Promontor Kupán
Kitettek magukért a karatékák

Nagyobb volt szombaton a nyüzsgés a Promontor utcai BMTE Sportcsarnok környékén, több gépkocsi parkolt, mint egy NB II-es labdarúgó-mérkőzés alatt. A Sozsin Wado Karate Egyesület nem először rendezte meg a Promontor Kupa karateversenyt, amely idén egy szatmárnémeti csapat részvételével nemzetközivé vált. A házigazdák alaposan kitettek magukért, nemcsak a rendezéssel, hanem az eredményekkel is.

Sensei Bisztrony Csaba, a Sozsin Wado Karate Egyesület és a Magyar Wado Szövetség elnöke a karate budafoki apostola, nem először írunk a Wado Kenshu-kai hatdanos mesterről a Városházi Híradóban. A mester nem akármilyen karatés fellegvárat hozott létre kerületünkben fiai segítségével, akik közül ifjabb Bisztrony Csaba elnökségi tag, edző és rendezvényszervező, de valójában mindenes.

A családfő másik fia, Bisztrony Balázs – ő Csaba öccse – is tevékeny szerepet vállal a klub életében, az egyesületen belül a legtöbb felkészítő munkát ő végzi.
A Promontor Kupára tizenöt egyesület négyszáz versenyzőjét hívtuk meg, valamennyi korosztályban, egészen az óvodáskortól kezdve – mondta az ifjabbik Bisztrony. – Jobbára Budapestről érkeztek, de jött egy csapat Bátaszékről, sőt, a határon túlról, Szatmárnémetiből is. Ezzel nemzetközivé avanzsált az eseményünk.

A Promontor Kupát Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere nyitotta meg, majd beindult a nagyüzem. Voltak formagyakorlatok és küzdelem is, amolyan semi contact, azaz nem ütötték és rúgták egymást teljes erőből a fiatalok.

„Minden sport ad egy olyan önfegyelmet, egy tartást, ami az életre neveli őket, de kisiskolás korban nagyon fontos nemcsak a szellemi oktatás, hanem a testi mozgás, az állóképesség, az erőnlét fejlesztése is” – mondta Bisztrony Csaba, kiemelve, hogy a karate kiváltképp megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A nap végén elégedett lehetett a Bisztrony família. A Sozsin Wado Karate Egyesület összesen 10 arany-, 9 ezüst- és 14 bronzérmet szerzett, és a pontversenyben a 15 egyesület között az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

Külön dicséretet érdemelnek a versenyzők mellett a szülők is, akik áldozatos munkájukkal nagyban hozzájárultak a Promontor Kupa sikeréhez.

Ch. Gáll András