Ugrás a tartalomra

Kijárási korlátozás

2020. március 27. péntek
A Kormány 2020. március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást rendelt el.
Kijárási korlátozás

A lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni, mint például munkavégzés, egészségügyi ellátás vagy élelmiszer és gyógyszer beszerzése. A korlátozásról és a kivételekről részletek elérhetőek a https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megjelent-kijarasi-korlatozasrol-szolo-rendelet.

A 65 év felettiek esetében jóval szigorúbb korlátozások léptek életbe, amelynek lényege, hogy élelmiszerüzletbe, drogériába, piacra vagy gyógyszertárba 9-12 óra között léphetnek be.

A 65 év alattiak személyek 9-12 óra között nem vásárolhatnak élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban!

Önkormányzatunk a kormány döntésével összhangban arra kér mindenkit, lehetőség szerint továbbra is maradjanak otthon, hogy csökkentsék a megfertőződés veszélyét. Ha nincs az ellátáshoz rokoni, ismerősi támasz, az otthonukban maradó időseknek csekkfeladásban, bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában továbbra is segít az Önkormányzat.  Kérjük, az ellátási igényt a Szociális Szolgálatnál jelezzék hétköznap 8 és 16 óra között a +36 1 226 0179-es és a +36 20 227 4917-es telefonszámon, vagy a 70ellatas@bp22.hu emailcímen. Fontos, hogy az ellátásban segítő munkatársaink kizárólag telefonos egyeztetést követően és önkormányzati azonosító igazolvánnyal keresik fel az igénylőket!

Kérjük, hogy a kijárási korlátozás idején tartsák maguknál személyazonosító igazolványukat, hogy az ellenőrzést végző rendvédelmi szerveknek fel tudják mutatni!

Kijárási korlátozás