Ugrás a tartalomra

Kigyúltak az ünnepi fények Budafok-Tétényben

2019. december 04. szerda
Vasárnap kerületünkben is meggyújtották a fény megszületését jelképező adventi koszorú első gyertyáját. Ezzel egyidőben a Piactér is fénybe borult.
Kigyúltak az ünnepi fények Budafok-Tétényben

December 1-én országszerte gyújtottak gyertyákat advent első vasárnapja alkalmából. Kerületünkben a Piactéren vártak mindenkit az első, a hitet szimbolizáló gyertya közös meggyújtására. A meghitt hangulatú rendezvényt a 2018-ban arany minősítést kapott Szent István Gyermekkórus nyitotta meg karácsonyi koncertjével.

Az ünnepi dalok után Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki beszédében a mai rohanó világunk problémáira hívta fel a figyelmet.

,,Egyre többet költünk karácsonykor, miközben egyre magányosabbak vagyunk, és az ajándékvásárlási kényszerben a környezetvédelmi szempontok is egyre jobban nyomják a vállunkat. Sok intő jel mutat arra, hogy újra kell gondolnunk a karácsonyt.

A döntés a mi kezünkben van. Dönthetünk úgy, hogy visszanyúlunk hagyományainkhoz, a régi családi együttlétekhez, amikor közös játékkal, kézműveskedéssel, énekléssel vártuk a karácsony eljövetelét. Dönthetünk úgy, hogy az ajándékozót jobban szeretjük, mint az ajándékot, hogy a tárgyakat valódi kapcsolódásra cseréljük.” – fogalmazta meg az alpolgármester.

Beszéde után Hokker Zsolt evangélikus lelkésszel közösen gyújtották meg Advent első gyertyáját, ezzel egyidőben pedig a Piactéren is felkapcsolódtak az ünnepi fények. Hokker Zsolt adventi gondolatait követően, Malek Andrea és a Soulistic élő ünnepi koncertje szórakoztatta a megjelenteket.

December 1-én a Szelmann Házban kézműves foglalkozással, karácsonyi vásárral, gyermekműsorral várta a Nagytétényi Polgári Kör a XIII. Családi Adventen résztvevőket. A rendezvényen Karsay Ferenc polgármester és Csiszár Zsuzsanna önkormányzati képviselőjelölt is részt vett.

A Nagytétényi Kastélymúzeumban Csiszár Zsuzsanna Kovács-Hajdu Albert református lekésszel és Juhász Károly igazgatóval közösen gyújtotta meg Advent első gyertyáját. Az igazgató a gyertyagyújtást megelőzően két rövid novellát olvasott fel, amelyek a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódtak, majd a lelkész beszédében az adventi időszakra jellemző elcsöndesedés és számvetés fontosságát hangsúlyozta.