Ugrás a tartalomra

Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő?

2016. február 24. szerda
Szabó Győző két különböző karaktert is alakít a Klauzál Házban
Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő?

Saját receptjéről elnevezett bisztrót nyitott a Belvárosi Piacon, rózsaszín malacruhában pompázott a Syma csarnokban, Toxikoma címmel könyvet írt és színházi szerepei mellett folyamatosan filmet forgat a Thália Színház színésze, Szabó Győző, akit két különböző karakter – Ted, a vagány csávó és Charles, a sima modorú üzletember – szerepében láthatunk a Ki fut a nő után? című vígjátékban február 18-án a Klauzál-házban.

– Kedvére való ez a két részből álló színdarab?

– Csodálatos dolog, amikor megszületik valami, szeretem, ha nulláról indulunk, ahogy itt is történt. Ez már a második közös produkciónk Csabával (Jantyik Csaba rendező) és Enikővel (a Doreent és Belindát alakító Nagy Enikő). Az Ő meg Ő sokadik előadása után ismét összejött a csapatunk, meghúztuk és összeraktuk Peter Shaffer kettős vígjátékát, majd szobákban, irodahelyiségekben elkezdtük próbálni. Azóta visszük, adjuk, játsszuk, szeretjük, és a nézők is szeretik. A kőszínházon kívül ilyesmi is létezik, és manapság sokkal inkább ezeké a „gerillaakcióké” a jövő. 

– Ide sorolja a Játékkészítő című zenés akciómesét is, ahol főszereplőként három napot töltött rózsaszín malacruhában?

– Az egy show volt, amelyet – ahogy az előző évben is – karácsonykor mutattunk be a Syma csarnokban, négy nap alatt tizenkétszer. 2015-ben kissé felturbózott változatban adtuk elő, új dalokkal, új szereplőkkel, 3D-s vetítéssel, és itthon még soha nem látott látványtechnikával. Jövőre újabb szuperprodukcióval készülünk. Más több ezer ember előtt játszani, mint száz embernek egy stúdió-előadáson, ahogy azt annak idején rengetegszer csináltam a Katona József Színházban. Nagy színpadon, gigadíszletek között színpadra állni külön műfaj, egészen különleges élmény.

– Beszélgetésünkre egy forgatásról érkezett. Mivel foglalkozik?

– Most egy animációs filmmel, de ősszel két filmet is forgattunk, amelyek nemsokára a mozikba kerülnek. A könyvem filmadaptációján gondolkodom, egy második könyv megírását tervezem és az étteremmel foglalkozom.

– A gasztronómia terepén is otthonosan mozog.

– Imádok főzni, szeretem az olasz és a magyar konyhát, igyekeztem is minden fortélyát elsajátítani. A kelet-ázsiai ízek is vonzanak, ezért nem egy hétvégi gyorstalpalót végeztem el, hanem valódi, több hónapon át tartó tanfolyamon tanultam, szakembertől. A japán konyha remekeinél órákig tart az előkészítés, de az ételt a vendégek szeme láttára, frissen készítjük el pár perc alatt. Büszke vagyok rá, hogy a Steamboo-ban egészséges, szag- és zsiradékmentes ételeket kínálunk. (Tamás Angéla)