Ugrás a tartalomra

Kezdődnek a munkálatok a Kossuth Lajos utcában - Videóval frissítve!

2021. június 28. hétfő
Kerületünk legforgalmasabb utcájában június 28-án indul el a gázvezetékek cseréje, amelyet a közmű szolgáltató végez. A kivitelezés hét ütemben zajlik majd, az első ütem a tervek szerint augusztus közepére fejeződik be.
Kezdődnek a munkálatok a Kossuth Lajos utcában - Videóval frissítve!

Ezután kezdődhet csak az útburkolat helyreállítása, mely egyelőre egy kopóréteg cserét jelent.

Iskolakezdéskor mindig nagyobb a zsúfoltság ezen az útszakaszon, ezért az Önkormányzatunk arra kérte a fővárost, hogy szeptemberben ne legyen munkavégzés és lezárás, a nyugodtabb iskolakezdés érdekében. Az ideális az lenne, ha egy-egy szakasz gázvezeték felújítása után az adott részen az út megkapná a végleges aszfaltburkolatot. Ha ez nem valósul meg, akkor valószínűleg októberre tolódik az útburkolat felújítása.

A kivitelezés teljes időszaka alatt a Kossuth Lajos utcát a terv szerint ütemenként zárják majd le. Az átmenő forgalom és a tömegközlekedési járatok az ideiglenesen kétirányú Mária Terézia utcában közlekednek. A tömegközlekedési járatok utasforgalmának biztosítására ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki.

A munkálatokkal nem érintett szakaszokon biztosított lesz a lakossági forgalom.

A Kossuth Lajos utca után a városközpont rekonstrukciója következik. Ez a Tóth József utcai körforgalom kialakításával kezdődik, a főváros tervei szerint jövő év elején. Ez a kereszteződés biztonsági szempontból az egyik legkritikusabb Budafokon. Az Önkormányzatunk ezért bízik benne, hogy minél előbb elkészül.

A csomópont rendezése az előzetes felmérések szerint megkönnyíti majd a közlekedők helyzetét, és ezzel növelhető az itt lakók biztonsága.

A körforgalommal egy időben új kopóréteget kap a Mária Terézia utca is a Donszky Árpád utcáig, egyszerűsítve a Pécsi utca becsatlakozását is.

Bár a fővárosi önkormányzat 2023-ig nem tervezi a Kossuth Lajos utcán kívül más útszakasz felújítását, Budafok-Tétényben nem állnak le a munkálatok. Kerületünk önkormányzata a kormány célzott támogatásának köszönhetően 500 millió forint értékben újít fel további utakat, elsősorban a fővárosi kezelésűekre koncentrálva.

Kérjük, közlekedjenek körültekintően és türelemmel a következő hetekben, a felújítás mindannyiunk érdekében, értünk és biztonságunkért zajlik!