Ugrás a tartalomra

Késik a fővárosi felújítás a Kossuth Lajos utcában

2021. augusztus 27. péntek
A helyszínbejárás során a fővárosi kivitelező cég, a Budapest Közút arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy kisvárosunk egyik legforgalmasabb útszakaszán az iránydátum szerint október 1-je és november 15-e között kezdődhetnek az útfelújítási munkálatok. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel a karácsonyi ünnep előtt végeznek az aszfaltozással.
Késik a fővárosi felújítás a Kossuth Lajos utcában

A munkavégzés folyamatos lesz és 6 hétig fog tartani. Felhívjuk a lakosok figyelmét, a fővárosi kivitelező cég hétvégén is végez majd munkálatokat.

A gázvezetékek cseréje augusztus 31-én fejeződik be. Az autósok és a BKK-járművek a tervek szerint szeptember 1-től ismét használhatják a Kossuth Lajos utcát az újabb lezárásokig.

A XXII. kerületi önkormányzat korábban azt kérte a fővárostól és a kivitelező cégektől, hogy nyár végéig fejezzék be az útfelújítási munkálatokat, valamint hogy párhuzamosan végezzék azt. Az ideális az lett volna, ha egy-egy terület gázvezeték-felújítása után az adott útszakasz megkapta volna a végleges aszfaltburkolatot.

Karsay Ferenc polgármester a felújítási munkák és az abból eredő közlekedési dugók miatt a lakosok elnézését és türelmét kéri a főváros nevében.

Kérjük, közlekedjenek körültekintően a következő hetekben, a felújítás mindannyiunk érdekében, értünk és biztonságunkért történik!

Késik a fővárosi felújítás a Kossuth Lajos utcában

Fotó: Horváth Tamás