Ugrás a tartalomra

Kerületi gimnázium a legjobbak között

2015. november 04. szerda
A Kempelen Farkas Gimnázium az ország hatodik legjobb középfokú iskolája
Kerületi gimnázium a legjobbak között

Az országos gimnáziumi rangsorban a budatétényi Kempelen Farkas Gimnázium a hatodik helyen áll egy friss felmérés szerint. A Nők Lapja október 21-én megjelent iskolaválasztó különszámában rangsorolták az ország 4, 6, 8 osztályos gimnáziumait, állami, egyházi és alapítványi iskoláit. A 10 legsikeresebb állami középfokú iskola sorrendje e szerint a következő: 

1. Veres Péter Gimnázium, Budapest III. kerület, 2. Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely, 3. Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg, 4. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest VIII. kerület, 5. Lovassy László Gimnázium, Veszprém, 6. Kempelen Farkas Gimnázium, Budapest XXII. kerület, 7.Révai Miklós Gimnázium és Kollégium, Győr, 8. Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét, 9. Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged, 10. Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen.

A rangsorolás szempontjait Lannert Judit oktatáskutató az alábbi szempontok alapján állította össze: mennyire vonzó az iskola? Mennyire eredményes a kompetenciafejlesztésben – milyenek a kompetenciamérés eredményei matematika és szövegértés terén? A továbbtanulás terén mit árulnak el a tanulók sikerességéről az érettségi és felvételi adatok, a nyelvvizsgaeredmények? Mennyire tartja meg diákjait az iskola? (VH)