Ugrás a tartalomra

Kerület Napja 2021: vasárnapi programok - Videókkal frissítve!

2021. június 28. hétfő
Idén több alkalommal, három nyári hétvégén is izgalmas és színes programokon vehetünk részt a Kerület Napja alkalmából. Az első vasárnapon Budafok-Tétény főzőcsapatai versengtek a legízletesebb ételt készítő alkalmi szakácsoknak járó vándorkupáért, valamint veteránautók járták be a kerületet.
Kerület Napja 2021: vasárnapi programok - Videókkal frissítve!

A Kerületi Napjához kapcsolódó rendezvénysorozat részeként szervezett főzőversenyt a Klauzál Ház június 20-án.

Tíz csapat, civil- és munkahelyi közösségek, baráti társaságok mérték össze gasztronómiai tudásukat az általános és a rozmaringgal készült ételek kategóriájában, valamint a fődíjért, a Budafok-Tétény Legjobb Főzőcsapata címért.

A díjazott mesterszakácsokból, a Szabadtűzi Lovagrend vezető lovagjaiból álló zsűri az általános kategóriában a Kari és a haverok elnevezésű csapat juhtúrós puliszkával tálalt vörösboros marhalábszárpörköltjét ítélte a legjobbnak, a rozmaringos ételek kategóriájában a Baross Sauvignon csapata végzett az első helyen, rozmaringos burgonyával körített vaddisznópörköltjével.

A fődíjat a Szinergia csapata nyerte, akik az általános kategóriában birkapörkölttel, a rozmaringos ételek kategóriájában pedig birkaraguval töltött grillezett padlizsánnal indultak.

(A cikk a videó után folytatódik.)


Ugyanezen a délelőttön idén tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Budapest Classic Grand Prix veterán autós túraversenyt, amelyen különlegesebbnél különlegesebb autókat tekinthetnek meg az érdeklődők.

A felvonulás két állomása is érintette kerületünket, a Nagytétényi Kastélynál és a Budafoki Piacnál is testközelből csodálhattuk meg a guruló autómúzeumot. A Piacnál műsorvezető segítségével ismerhettük meg jobban az autókat és a versenyt. A felvonuláson részt vett Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere is.

Fotó: Horváth Tamás