Ugrás a tartalomra

Kérjük, aki értesítést kap, vegyen részt a szűrőprogramban

2020. május 06. szerda
Országszerte közel 18 ezer ember részvételével zajlik a program, amelynek célja, hogy feltérképezze a koronavírus elterjedtségét hazánkban. Kerületünkből 48 ember kapott felkérést a szűrővizsgálaton való részvételre, amellyel a járvány elleni küzdelmet segítik.
Kérjük, aki értesítést kap, vegyen részt a szűrőprogramban

Hazánk orvosokat képző egyetemei a Központi Statisztikai Hivatal közreműködésével kérdőíves felméréssel kiegészített szűrővizsgálatot indítottak a 14 éves és annál idősebb lakosok körében.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra vonatkozóan feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

Országosan 17 778 ember kap meghívót a szűrővizsgálatban való önkéntes részvételre, akik közül 48-an budafok-tétényi lakosok. A személyek kiválasztása reprezentatív, véletlen mintavételen alapult, mely lehetőséget ad arra, hogy megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét.

Minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel. Kérjük, akik meghívót kaptak a programba, vegyenek részt azon!

A kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun keresztül, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégzik a szűrést.

Köszönjük a résztvevők közreműködését!

Nyitókép forrása: koronavirus.gov.hu