Ugrás a tartalomra

Kerékpározva és futva a célig

2016. június 12. vasárnap
Kétszáznegyvenen vettek részt az óvodások nagy sikerű duatlonversenyén
Kerékpározva és futva a célig

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a BMTE-pályán az óvodásduatlont. Az Egyesített Óvoda idén is nagy gondot fordított a verseny balesetmentes lebonyolítására. A kerületi rendőrkapitányság és polgárőrség folyamatosan vigyázott az óvodások testi épségére. A forgalmat a pálya környéki utcákban lezárták, és külön autókkal kísérték a futókat, a bicikliseket.

A hagyományos zenés bemelegítés után a nagycsoportos óvodások kisebb csapatokban álltak rajthoz. Mind a 14 tagóvodából érkeztek versenyzők, így idén 241-en neveztek be a duatlonra. A 200 méter futás után gyorsan rápattantak a gyerekek a saját biciklijükre, tekertek egy kilométert, majd a kerékpár lerakása után 100 métert futottak a célig. Ott a lelkesen drukkoló szülők és az óvó nénik várták a kicsiket. Minden versenyző kapott almát, üdítőt és müzliszeletet. Idén újdonság volt, hogy a futamok közötti időben kézműves-foglalkozás várta az óvodásokat a BMTE-pályán. A nyolc futam után  bohóc tartott interaktív előadást, amit a kicsik nagyon élveztek.
Az eredményhirdetésen Horváthné Fűkő Zsuzsanna, az Egyesített Óvoda vezetője adta át Bakos Miklós helyi vállalkozó által készített faérmeket. Az óvodásduatlon abszolút nyertese a Csemetekert Tagóvoda lett, hiszen ott született a legtöbb helyezés. – A verseny fő célja az, hogy a gyerekek választhassanak valamilyen mozgásformát maguknak, mire iskolába mennek. A sport ugyanis segít a tanulásban és egészségesen tart – hangsúlyozta Horváthné Fűkő Zsuzsanna. Minden tagóvodában van mindennapi mozgás, és kiemelt hangsúlyt kap a táplálkozás is. (Viszkocsil Dóra)